אוכל
צילום׃ טיב טעם

מוס שוקולד מהיר

בלי שהייה של כמה שעות במקרר, עם מרשמלו במקום ביצים, בלי ג'לטין ובלי עצבים - מוס השוקולד המיידי והמושחת של נייג'לה לוסון ישחרר אתכם מפוביות קשות הקשורות בקינוח הטעים הזה.

| mako אוכל | פורסם 05/08/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 219 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

המתכון של נייג'לה לוסון נותן מוס מרוכז ועשיר מאוד, לאוהבי השוקולד המריר. אם רוצים לקבל מוס קליל יותר ניתן להמיר חלק מהשוקולד המריר לחלב, אך חובה לשמור על מינימים של כ-100-150 גרם שוקולד מריר (של 70% מוצקי קקאו) במתכון. 

מרכיבים (6 מנות):

150 גרם (קצת פחות משקית) מרשמלו, חתוכים לשניים

50 גרם חמאה, רכה

250 גרם (שתיים וחצי חבילות) שוקולד מריר, מינימום 70% מוצקי קקאו

60 מ"ל (1/4 כוס) מים חמים

1 מיכל של שמנת מתוקה להקצפה

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מניחים בקערה את המרשמלו, החמאה, השוקולד והמים. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי) ומערבבים עד שהתערובת נמסה ואחידה לחלוטין. 

2 מקציפים את השמנת המתוקה עם תמצית הווניל עד לקבל קצף רך ומערבבים בתנועות קיפול את הקצף אל תוך קערת השוקולד המומס, עד לקבלת תערובת אחידה. 

3 מעבירים את המוס אל 6 כוסות (אפשר גם ל-4 יותר גדולות) ומקררים עד לקבלת המרקם הרצוי. אפשר גם לאכול חם. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

 >> כל המתכונים לראש השנה