אוכל

אוסובוקו טלה של קדירת המכשפה

אוסובוקו של ואדים ממסעדת קדרת המכשפה

גיל חובב | גיל חובב מגיש- המנה של המדינה 2 | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שש נתחי אוסבוקו טלה
300 מ"ל שמן זית
20 בצלי שאלוט קלופים
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
400 מ"ל רסק עגבניות
6 בקבוקי בירה כהה איכותית
5 גבעולי מרווה
5 גבעולי עלי קארי טרי
5 גבעולי תימין
5 גבעולי נענע
מלח
פלפל שחור גרוס
1 ק"ג שעועית ירוקה חלוטה.
6 פלפלים אדומים קלויים בתנור

אופן ההכנה:

1 מחממים את תנור האפייה לחום של 200 מעלות. 2. מחממים את שמן הזית בסיר יצוק כבד, כשהשמן חם מטגנים-סוגרים בו את נתחי האוסובוקו עד שהם זהובים מכל הצדדים. 3. מוסיפים לסיר את בצלי השאלוט והארטישוקים הירושלמיים, ממשיכים לטגן עד שגם הירקות מזהיבים. 4. מוסיפים את רסק העגבניות והבירה. מביאים את הנוזלים לרתיחה, מוסיפים את עשבי התיבול הטריים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור החם למשך שעה. 5. לאחר שעה, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות ארבע שעות נוספות. 6. מגישים את נתחי האוסובוקו חמים יחד עם בצלי השאלוט, הארטישוקים הירושלמיים והרוטב שנוצר בסיר, שלצידם השעועית הירוקה והפלפל הקלוי.