פסטה גולש בסיר אחד
תחסכו לעצמכם עבודה, ניקיונות וזמן ותכירו את הפסטה גולש של חן מזרחי: פסטה קונכיות שמתבשלת ברוטב וסופגת טעמים מעולים. רוצים מנה שוחה ברוטב או רק קצת? אפשר לשלוט במרקם בקלות. ככה מתקתקים ארוחה פצצה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
רבע כוס שמן
קילו בשר טחון
בצל גדול, קצוץ
2 שיני שום כתושות
פלפל אדום חתוך לקוביות
כף פפריקה מתוקה
כף סוכר חום
2 כפיות מלח
רבע כפית פלפל שחור
קופסת רסק עגבניות (100 גרם)
2 מכלים של עגבניות מרוסקות (סה"כ 800 גרם)
חבילת פסטה שאוהבים (500 גרם)
3-4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1.מחממים שמן בסיר גדול על אש בינונית. מטגנים את הבצל הקצוץ עם מעט מלח עד שמזהיב (כ-10 דקות).
2 מוסיפים לסיר את הבשר הטחון, מגבירים לאש גבוהה ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירוק הבשר לפירורים, עד שרוב הנוזלים שיוצאים מהבשר מתאדים והבשר מקבל השחמה יפה (כ-10 דקות).
3 מוסיפים שום כתוש ופלפל אדום ומטגנים כמה שניות.
4 מוסיפים פפריקה, סוכר חום, מלח ופלפל ומערבבים כמה שניות.
5 מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ומערבבים. מוסיפים את את הפסטה והמים הרותחים ומערבבים (אם אוהבים יותר רוטב אפשר להוסיף גם 4 כוסות או יותר).
6 מביאים לרתיחה, מעבירים לאש נמוכה ומכסים את הסיר.
7 מבשלים 20-25 דקות. אפשר במהלך הבישול לפתוח את המכסה ולערבב בעדינות. בסיום הבישול לכבות את האש ולהשאיר את המכסה סגור כ-3-4 דקות לפני הגשה.
>> המתכון פורסם לראשונה באתר "חן במטבח"