אוכל

קיש פטריות וגאודה

קיש מדהים וקל להכנה, תמיד נגמר ראשון על השולחן

| מחלבת בית יצחק | פורסם 08/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לבצק

1/4 כוס קמח מלא

1/4-1/2 כוס מים

50 גרם חמאה

למלית

1 סלסלת פיטריות שמפניון

1/2 מיכל שמנת לבישול (120 מ"ל)

150 גרם ריקוטה של מחלבת בית יצחק (מפוררת)

10 גבעולי עירית

1 ביצה גדולה

150 גרם גבינת גאודה של מחלבת בית יצחק (מגוררת)

2 כפות שיבולת שועל

2 כפות סובין חיטה

1 גביע יוגורט כבשים- יוגורמה של מחלבת בית יצחק

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

אבקת שום

אופן ההכנה:

להכנת הבצק:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

2 משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ (גם את הדפנות כיוון שהקיש גבוהה יחסית).

3 ממיסים חמאה בקערה, מוסיפים את הקמח ומערבבים. מרדדים בעזרת הידיים בתבנית המשומנת ומוסיפים כל פעם קצת מים עד שרואים שהבצק אחיד ומשוטח על כל התבנית.

4 מכניסים לתנור ל 10-15 דקות וכשמוכן מוציאים להתקרר.

להכנת המלית:

5 קוצצים עירית וחותכים את הפטריות לקוביות. מכניסים לקערה עמוקה יחד עם כל שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב. (חשוב שהריקוטה לא תהיה גושית אלא מפוררת).

6 את כל המלית שופכים מעל הבצק שכבר הספיק להתקרר.

7 מכניסים לתנור ל 35-55 דקות (תלוי בגובה הקיש ואיכות התנור).