פילה סלמון עטוף
מחפשים מה להכין לארוחת צהריים שלא תרדים אתכם? פגעתם בול
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (3 מנות):
לסלמון
3 נתחי פילה סלמון במשקל 130 גרם. טריים, נקיים מעור וקשקשים, ומיובשים בעזרת נייר סופג מנוזלים
8 גזרים גדולים פרוסים לדפים דקים
1 כרישה גדולה נקייה היטב פרוסה לדפים דקים
שמן זית
½1 כפית מלח ים אטלנטי
3 פלפל שחור גרוס גס
1/3 כפית אגוז מוסקט
2 שיני שום כתושות
חבל לקשירת בשר ודגים
לסלט הבורגול
1.5 כוסות בורגול מושרה כשעתיים במים קרים מסונן היטב מנוזלים
2 כוסות עשבי תיבול – פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, שמיר ובזיליקום
1/3 כוס שמן זית
1/2-1/3 כוס מיץ לימון
11/2 כיפת מלח ים דק
1 כפית פלפל שחור גרוס גס
1 כפית סוכר דמררה
1 כוס חמוציות מיובשות
לרוטב
שליש כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום כתושה
½ כפית חרדל דיג'ון גרגרים
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחות
1/3 כפית אגוז מוסקט
1/3 כוס ציר דגים
/1/2 כפית דבש
אופן ההכנה:
הסלמון העטוף:
1 יוצרים מהגזר ומהכרישה מעין מרבד של שתי וערב ( לכל נתח דג מרבד).
2 מורחים את הנתח במעט שמן זית, מתבלים במעט מלח, פלפל, אגוז מוסקט ומעל מעט שום כתוש.
3 מגלגלים את הנתח במרבד ובעזרת חוט קשירה סוגרים לגלילה הדוקה.
4 מטגנים במחבת גדולה עם שמן חם היטב מכל הצדדים עד השחמה קלה. מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ובשאר השום, משקשקים את המחבת קלות לערבוב התיבול.
5 מוציאים את מרבד הדג מהאש ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 15 דקות.
סלט הבורגול:
1 מעבירים את הבורגול לקערה גדולה, סוחטים את הלימונים לכמות של חצי כוס.
2 קורעים לקרעים גדולים את עשבי התיבול ומעבירים לקערה יחד עם החמוציות.
3 מתבלים במלח, פלפל, סוכר, שמן ולימון, מערבבים היטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
הרוטב לדג:
מחממים את החמאה במחבת על אש קטנה, מוסיפים מיץ לימון, שן שום, חרדל גרגרים וציר דגים. מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט, ומחממים עד שהתערובת חמה מאוד (ללא רתיחה).
אופן ההגשה:
מוזגים על צלחת את הרוטב ומעל שמים את מרבד הדג. מוסיפים בצד את סלט הבורגול.