אוכל

פילה סלמון עטוף

מחפשים מה להכין לארוחת צהריים שלא תרדים אתכם? פגעתם בול

שי סרמני | mako אוכל | פורסם 16/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לסלמון

3 נתחי פילה סלמון במשקל 130 גרם. טריים, נקיים מעור וקשקשים, ומיובשים בעזרת נייר סופג מנוזלים

8 גזרים גדולים פרוסים לדפים דקים

1 כרישה גדולה נקייה היטב פרוסה לדפים דקים

שמן זית

½1 כפית מלח ים אטלנטי

3 פלפל שחור גרוס גס

1/3 כפית אגוז מוסקט

2 שיני שום כתושות

חבל לקשירת בשר ודגים

לסלט הבורגול

1.5 כוסות בורגול מושרה כשעתיים במים קרים מסונן היטב מנוזלים

2 כוסות עשבי תיבול – פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, שמיר ובזיליקום

1/3 כוס שמן זית

1/2-1/3 כוס מיץ לימון

11/2 כיפת מלח ים דק

1 כפית פלפל שחור גרוס גס

1 כפית סוכר דמררה

1 כוס חמוציות מיובשות

 

לרוטב

שליש כוס שמן זית

מיץ מחצי לימון

2 שיני שום כתושה

½ כפית חרדל דיג'ון גרגרים

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחות

1/3 כפית אגוז מוסקט

1/3 כוס ציר דגים

/1/2 כפית דבש

אופן ההכנה:

הסלמון העטוף:

1 יוצרים מהגזר ומהכרישה מעין מרבד של שתי וערב ( לכל נתח דג מרבד).

2 מורחים את הנתח במעט שמן זית, מתבלים במעט מלח, פלפל, אגוז מוסקט ומעל מעט שום כתוש.

3 מגלגלים את הנתח במרבד ובעזרת חוט קשירה סוגרים לגלילה הדוקה.

4 מטגנים במחבת גדולה עם שמן חם היטב מכל הצדדים עד השחמה קלה. מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ובשאר השום, משקשקים את המחבת קלות לערבוב התיבול.

5 מוציאים את מרבד הדג מהאש ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 15 דקות.

סלט הבורגול:

1 מעבירים את הבורגול לקערה גדולה, סוחטים את הלימונים לכמות של חצי כוס.

2 קורעים לקרעים גדולים את עשבי התיבול ומעבירים לקערה יחד עם החמוציות.

3 מתבלים במלח, פלפל, סוכר, שמן ולימון, מערבבים היטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.

הרוטב לדג:

מחממים את החמאה במחבת על אש קטנה, מוסיפים מיץ לימון, שן שום, חרדל גרגרים וציר דגים. מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט, ומחממים עד שהתערובת חמה מאוד (ללא רתיחה).

אופן ההגשה:

מוזגים על צלחת את הרוטב ומעל שמים את מרבד הדג. מוסיפים בצד את סלט הבורגול.