אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מרשמלו תותים

מסתבר שאתם יכולים להכין בבית, לגמרי לבד, ממתקי מרשמלו ורודים, רכים ונימוחים. להם זה ייקח אמנם יום שלם, אבל מכם זה יצריך חצי שעה של עבודה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 15/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 93 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

14 גרם (1 שקית) ג'לטין

50 מ"ל מחית תותים (אפשר לקנות או להכין לבד)

20 מ"ל (2 כפות) מים

200 גרם (1 כוס) סוכר

100 גרם (5 כפות) סירופ תירס

קורט מלח

100-150 גרם אבקת סוכר לציפוי

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר מערבבים יחד ג'לטין, מחית תותים ומים.

 

2 משהים את תערובת הג'לטין בטמפרטורת החדר במשך כ-15 דקות או עד שכל הנוזלים נספגים בגרגרי הג'לטין.

 

3 בסיר קטן מניחים סוכר, סירופ תירס ומלח ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.

 

4 כאשר הסירופ מגיע לטמפרטורה של 117 מעלות מסירים מהאש ויוצקים על גבי תערובת הג'לטין, תוך כדי הקצפה מהירה, בזרם דק. אם אין לכם מדחום, תוכלו לדעת שהסירופ הגיע לטמפרטורה הנכונה כאשר הבועות הגדולות בנוזל הופכות לקטנות יותר, ואם מוציאים מעט מהסירופ לתוך כוס מים קרים מאוד הוא הופך למעין כדור גמיש.

 

5 מקציפים את התערובת במשך כ-10-15 דקות או עד שהקערה קרה לחלוטין.

 

6 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים עליו אבקת סוכר בנדיבות. יוצקים את תערובת המרשמלו הדביקה על גבי נייר האפייה.

 

7 מפזרים אבקת סוכר מעל המרשמלו ומשטחים בעזרת הידיים לעובי של כ-2 ס"מ.

 

8 מניחים למרשמלו להתייצב בטמפרטורת החדר במשך 12 שעות לפחות.

 

9 חותכים לקוביות ומצפים באבקת סוכר.

 

10 שומרים את המרשמלו בקופסה אטומה במקרר, אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

 

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

 

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוזים קלאסית של פעם