כנפיים צלויות על תפוחי אדמה ובצל
זה מתכון מושלם לימי מונדיאל, אבל גם להרבה מאוד ימים אחריו: מניחים כנפיים על הרשת, והם מטפטפים על תפוחי האדמה ומעניקים להם מרקם מהחלומות. אין רשת? שימו את הכנפיים ישירות על התפודים, זה עדיין יוצא פגז
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
קילו וחצי עד 2 קילו כנפיים
4 תפוחי אדמה גדולים
2 בצלים בינוניים
למרינדה:
2 כפות מיונז
כף חרדל
כף פפריקה מתוקה
כף דבש
כף תבלין על האש/גריל עוף
רבע כף שום גבישי
כפית גדושה מלח
לשכבת תפוחי האדמה והבצלים:
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח ים אטלנטי (או רגיל)
5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה לכנפיים, מכניסים אותן לקערה ומוודאים שהן מכוסות היטב מכל הכיוונים.
2 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעתיים (אפשר גם להשאיר ללילה).
3 שוטפים היטב את תפוחי האדמה ופורסים במנדולינה לפרוסות דקות (עם הקליפה. לא מקלפים). שוטפים היטב את פרוסות תפוחי האדמה עד שהמים צלולים.
4 מחממים תנור ל-220 מעלות (חום סטטי, לא טורבו).
5 פורסים את הבצלים לחצאי עיגולים, מתבלים את הבצלים ותפוחי האדמה ומשטחים על גבי תבנית אפייה.
6 מניחים מעל תפוחי האדמה והבצלים רשת צלייה, ועליה מפזרים בשכבה אחידה את הכנפיים המתובלות. צולים בתנור כשעה, או עד הזהבה של הכנפיים.
7 מוציאים מהתנור את רשת הצלייה עם הכנפיים, וממשיכים לצלות את תפוחי האדמה כחצי שעה נוספת.
8 מניחים את הכנפיים מעל תפוחי האדמה (בלי הרשת) לחמש דקות נוספות בתנור ומגישים.
* אם אין ברשותכם רשת צלייה, רשת התנור תעשה את העבודה. אם עדיין לא מסתדר, פשוט תניחו את הכנפיים ישירות על תפוחי האדמה והבצל, ותתקבל תוצאה טובה לא פחות.
למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע
ובאינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים מעולים
בתיאבון!