עוגת פטל שחור ויין פורט
עוגה יפהפייה, מרשימה וקלה להכנה. שילוב מקסים של טעמים שלא תשכחו
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
300 גרם פטל שחור טרי או קפוא
3/4 כוס יין פורט שובח
1 כוס + 1 כף סוכר קנים
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים גדולות
1 ורבע כוסות קמח 70% מלא
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל טהור
אבקת סוכר (לקישוט)
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את התותים או הפטל הקפוא עם היין וכף סוכר.
2 מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים היטב את התחתית והדפנות של התבנית. מנערים מעט כדי להיפטר מעודפי קמח.
3 במיקסר חשמלי, מערבלים את שאר הסוכר והחמאה 3-2 דקות. מדי פעם עוצרים ומנקים את הדפנות עם מרית. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים אחרי כל ביצה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים כ-2 דקות עד לקבלת בלילה חלקה. יוצקים לתבנית ומשטחים עם מרית לגובה אחיד.
4 מסננים את הפטל (שומרים את הנוזלים). מסדרים את הפטל מעל הבלילה. יוצקים מעל 2 כפות מהמשרה. אופים כ-50 דקות או עד שהעוגה בצבע זהוב-חום וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי. מוציאים מהתנור, מצננים על רשת 15-10 דקות ומשחררים את העוגה. מעבירים לצלחת הגשה.
5 לפני ההגשה, יוצקים לסיר קטן את נוזלי המשרה של הפטל ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה דקה ומסירים מהאש. מפזרים על העוגה מעט אבקת סוכר, פורסים ומגישים עם 2-1 כפות מהמשרה החם.