אוכל

עוגת פטל שחור ויין פורט

עוגה יפהפייה, מרשימה וקלה להכנה. שילוב מקסים של טעמים שלא תשכחו

פיליס גלזר | אפיה בריאה בקלי קלות, הוצאת קוראים | פורסם 14/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

300 גרם פטל שחור טרי או קפוא

3/4 כוס יין פורט שובח

1 כוס + 1 כף סוכר קנים

100 גרם חמאה רכה

2 ביצים גדולות

1 ורבע כוסות קמח 70% מלא

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל טהור

אבקת סוכר (לקישוט)

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את התותים או הפטל הקפוא עם היין וכף סוכר.

2 מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים היטב את התחתית והדפנות של התבנית. מנערים מעט כדי להיפטר מעודפי קמח.

3 במיקסר חשמלי, מערבלים את שאר הסוכר והחמאה 3-2 דקות. מדי פעם עוצרים ומנקים את הדפנות עם מרית. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים אחרי כל ביצה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים כ-2 דקות עד לקבלת בלילה חלקה. יוצקים לתבנית ומשטחים עם מרית לגובה אחיד.

4 מסננים את הפטל (שומרים את הנוזלים). מסדרים את הפטל מעל הבלילה. יוצקים מעל 2 כפות מהמשרה. אופים כ-50 דקות או עד שהעוגה בצבע זהוב-חום וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי. מוציאים מהתנור, מצננים על רשת 15-10 דקות ומשחררים את העוגה. מעבירים לצלחת הגשה.

5 לפני ההגשה, יוצקים לסיר קטן את נוזלי המשרה של הפטל ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה דקה ומסירים מהאש. מפזרים על העוגה מעט אבקת סוכר, פורסים ומגישים עם 2-1 כפות מהמשרה החם.