אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

פאי תפוחים, וויסקי ופקאן

עוגת פאי מדהימה, עם בסיס בצק פריך, מילוי תפוחים בקרמל וציפוי של פירורים ופקאנים

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 17/08/12 
  • זמן עבודהשעה ושלושת רבעי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית:

2 כוסות (280 גרם) קמח

קורט מלח

2 כפות (25 גרם) סוכר

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

5-6 כפות מי קרח

למלית:

7-8 תפוחים קטנים (או 4-5 תפוחים גדולים) מזן גרני סמית

100 גרם חמאה

3 כפות קינמון טחון

1 כוס (200 גרם) סוכר

3/4 כוס (180 מ"ל) וויסקי (ניתן להמיר בברנדי או רום)

1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי הפירורי:

1/2 כוס (70 גרם) אגוזי פקאן קצוצים גס

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

2 כפות (30 גרם) סוכר חום כהה

1/2 כפית קינמון טחון

קורט מלח

3 כפות (30 גרם) קמח

50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1/3 כוס חצאי פקאנים

להגשה:

שמנת מתוקה מוקצפת (לא ממותקת) או גלידת וניל

לאפייה:

תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ ובעומק של כ-3 ס"מ

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקלתית: בקערת המיקסר מערבלים יחד את הקמח, המלח והסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים במשך 3-4 דקות עד שהתערובת הופכת פירורית. מוסיפים את המים, בכל פעם כף אחת בלבד, עד שהבצק נאסף לגוש אחד. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, יוצרים ממנו עיגול שטוח, עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעה אחת לפחות. כשהבצק קר, מעבירים אותו לנייר אפייה מקומח קלות ומרדדים לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ. מרפדים את תבנית האפייה בבצק, מסירים שוליים מיותרים ומעבירים למקפיא.

2 מכינים את הציפוי: טוחנים יחד במעבד מזון את שני סוגי הסוכר, המלח, הקמח והקינמון. מוסיפים את קוביות החמאה וטוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים פנימה את האגוזים הקצוצים ומערבבים היטב. מעבירים לקירור.

3 מכינים את המלית: קולפים וחוצים את התפוחים. מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. ממיסים את החמאה במחבת חמה. מוסיפים את התפוחים ומערבבים היטב. מבשלים כ-5 דקות עד שהתפוחים מתחילים להתרכך. מערבבים בקערית נפרדת את הסוכר והקינמון, בוזקים אותו מעל התפוחים ומערבבים היטב. מבשלים עוד כדקה נוספת. מוציאים את התפוחים מהמחבת ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. משתדלים להשאיר את הנוזלים במחבת. מפזרים את התפוחים בשכבה אחידה ולא בערמה, על מנת לאפשר לאדים להשתחרר. משאירים את הלהבה בוערת. מוסיפים למחבת את הוויסקי, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתנדף (אפשר להריח בזהירות את התערובת, במידה וישנו ריח חזק של אלכוהול ממשיכים לבשל עוד דקה-שתיים נוספות). מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים היטב ומבשלים עוד כ-7 דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה למרקם קרמלי. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את התפוחים. מצננים, ובינתיים מחממים את התנור ל-190 מעלות.

4 מרכיבים את הפאי: מוציאים את הקלתית הקפואה מהמקפיא ויוצקים לתוכה את הקרמל והתפוחים. מפזרים באופן שווה. מפזרים מעל את הציפי הפירורי, ומעליו את חצאי הפקאן. מניחים בתחתית התנור נייר אלומיניום (לקליטת טפטופי הקרמל), ואופים במשך כ-20 דקות עד שהבצק והאגוזים משחימים. מניחים באופן רפוי רדיד אלומיניום לכיסוי הפאי וממשיכים לאפות עוד כ-30-35 דקות נוספות עד שהקרמל מבעבע. מוציאים ומצננים. מגישים בטמפרטורת החדר, או לאחר חימום קל, עם שמנת מוקצפת (לא ממותקת) או גלידת וניל.

*מבוסס על מתכון של רבקה רת'ר.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!