רביולי קרם אספרגוס
רביולי ביתי במילוי קרמי משגע של פטה, אספרגוס וטעם עדין של ירקות שורש
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (3 מנות):
לבצק הרביולי
250 גרם קמח דורום 9
2 ביצים + חלמון
2 כפות מים
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
לקרם האספרגוס
צרור גבעולי אספרגוס
2 גבעולי סלרי
חצי גבעול כרישה
צרור פטרוזיליה
70 גרם פטה
1 חלמון
שמן זית
מלח ופלפל
לרוטב
שמן זית
פלפל שאטה יבש חתוך
בצל ירוק חתוך לפרוסות
שן שום חתוכה לרצועות
מיץ מרבע לימון
אופן ההכנה:
לבצק:
1 מעבדים הכל במיקסר כ- 10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך 10 דקות.
לקרם האספרגוס:
2 קוצצים את גבעולי האספרגוס לטבעות באורך 1 ס"מ.
3 קולפים את גבעולי הסלרי וחותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
4 פורסים את גבעול הכרישה לפרוסות דקות.
5 קוצצים את הפטרוזיליה.
6 במחבת, עם שמן זית חם, שמים את הסלרי והכרישה וממתינים כ-2 דקות. לאחר מכן מוסיפים את האספרגוס וממתינים לעוד כדקה. מוסיפים 2-3 כפות מים, מכסים וממתינים כ- 5 דקות.
7 מעבירים הכל לבלנדר. מוסיפים את גבינת הפטה, החלמון, הפטרוזיליה, 3 כפות שמן זית, מלח ופלפל (לפי הטעם) ומערבבים. לאחר מכן מכסים ומצננים מעט במקרר.
8 לאחר שהתערובת התקררה מעט, יוצרים את כיסוני הרביולי ומבשלים אותם כ2 דקות במים רותחים.
לרוטב:
9 מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את השום והפלפל, בצל ירוק, מיץ לימון וכ-3 כפות ממי הבישול של הרביולי.
10 מכניסים את הרביולי למחבת הרוטב לכדקה.
11 מגישים עם מעט פרמזן ושמן זית מעל.