בורקס תפוחי אדמה ובשר
בורקס תפוחי אדמה מכירים? עכשיו תוסיפו לו בשר ונענע מרעננת וקבלו ארוחת ערב בתוך כיסון
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם תפוחי אדמה אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות
שמן זית
2 כפות של נענע קצוצה
מלח ופלפל שחור
2 בצלים קצוצים
300 גרם בשר טחון
4-5 שיני שום קצוצות דק
1 כפית פפריקה מתוקה
1/3 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
500 גרם בצק פילאס תורכי, מופשר
1 ביצה להברשה
מעט שומשום, או קצח לפיזור (לא חובה)
אופן ההכנה:
עלות: כ-49 שקלים
1 שמים את תפוחי האדמה בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהם מתרככים.
2 מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים להם כ-3 כפות שמן זית, 1/2 כף נענע, מלח ופלפל שחור.
3 במקביל, מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומפוררים את הגושים שנוצרים.
4 לאחר כ-6-7 דקות מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים ולאחר 4-5 דקות מכבים את האש.
5 מניחים את הבצק על משטח העבודה וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס.
6 מניחים מתערובת הבשר ותפוחי האדמה במרכז כל עיגול, וצובטים את השוליים של הבצק לסגירה.
7 מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 15-20 דקות (עד שהמאפה מזהיב). ניתן למרוח את הבצק בביצה ולפזר שומשום או קצח מעל.
* במקום בורקסים אישיים, אפשר אפשר להכין מאפה אחד גדול. זמן האפייה יתארך ב-10 דקות.