אוכל
צילום׃ אסף רונן

בורקס תפוחי אדמה ובשר

בורקס תפוחי אדמה מכירים? עכשיו תוסיפו לו בשר ונענע מרעננת וקבלו ארוחת ערב בתוך כיסון

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 30/11/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם תפוחי אדמה אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות

שמן זית

2 כפות של נענע קצוצה

מלח ופלפל שחור

2 בצלים קצוצים

300 גרם בשר טחון

4-5 שיני שום קצוצות דק

1 כפית פפריקה מתוקה

1/3 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

500 גרם בצק פילאס תורכי, מופשר

1 ביצה להברשה

מעט שומשום, או קצח לפיזור (לא חובה)

אופן ההכנה:

עלות: כ-49 שקלים

1 שמים את תפוחי האדמה בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהם מתרככים.

2 מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים להם כ-3 כפות שמן זית, 1/2 כף נענע, מלח ופלפל שחור.

3 במקביל, מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומפוררים את הגושים שנוצרים.

4 לאחר כ-6-7 דקות מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים ולאחר 4-5 דקות מכבים את האש.

5 מניחים את הבצק על משטח העבודה וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס.

6 מניחים מתערובת הבשר ותפוחי האדמה במרכז כל עיגול, וצובטים את השוליים של הבצק לסגירה.

7 מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 15-20 דקות (עד שהמאפה מזהיב). ניתן למרוח את הבצק בביצה ולפזר שומשום או קצח מעל.

* במקום בורקסים אישיים, אפשר אפשר להכין מאפה אחד גדול. זמן האפייה יתארך ב-10 דקות.