אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה

שטולן - עוגת פירות יבשים גרמנית

ט"ו בשבט קרב, ואם חשבתם לסגור פינה עם קערת פירות יבשים וזה הכל - אנחנו קוראים לכם לא להיות מבאסים ולפתוח את הראש. קבלו מתכון לעוגת פירות יבשים והדרים שרק הולכת ומשתבחת עם הזמן. מסורת אירופית, לא תנסו?

תום פרנץ | mako אוכל | פורסם 21/01/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

השטולן היא עוגה גרמנית חורפית עם פירות יבשים, פירות הדר מסוכרים ולעתים מרציפן, ששיא הצריכה שלה הוא סביב חג המולד - אבל אצלנו היא מתאימה בול לט"ו בשבט. מקובל להכין את השטולן באחת משתי שיטות: או על בסיס שמרים, ואז היא מעין חלה מתוקה ודחוסה, או מבצק עם אבקת אפייה וגבינה, ואז היא מעט אוורירית יותר. בשני המקרים מדובר במעדן מיוחד במינו, שמקבל טעמים עמוקים יותר ככל שהזמן חולף.

מרכיבים :

75 גרם צימוקים (חצי כוס ועוד טיפה)

100 מ"ל רום או מיץ תפוחים טבעי

375 גרם קמח (2.5 כוסות ועוד 2 כפות)

4 כפיות אבקת אפייה

200 גרם שקדים טחונים

125 גרם סוכר (חצי כוס ועוד 2 כפות)

1 חבילת סוכר וניל

כפית תמצית וניל איכותית

150 גרם חמאה, רכה

קורט הל טחון

קורט אגוז מוסקט טחון

כפית גרידת תפוז

250 גרם גבינה לבנה

1 ביצה + 1 חלמון

100 גרם פירות הדר מסוכרים, קצוצים

100 גרם מרציפן גולמי

100 גרם חמאה מומסת

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 משרים את הצימוקים למשך לילה ברום או במיץ תפוחים, ומסננים.

2 מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים.

3 בקערת המערבל מקציפים סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל וחמאה לתערובת קרמית. מוסיפים את התבלינים, גרידת התפוז, הגבינה, הביצה והחלמון, ומקציפים במהירות גבוהה כ-5 דקות.

4 מקפלים פנימה את תערובת הקמח והשקדים הטחונים. מעבירים למשטח מקומח ולשים פנימה את ההדרים המסוכרים והצימוקים. לשים עד לקבלת בצק חלק, אם התערובת דביקה מדי מוסיפים עוד קמח.

5 מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20X30 ס"מ. את המרציפן מרדדים עד לקבלת מעין נקניק ברוחב הבצק. מניחים את נקניק המרציפן בשליש התחתון של מלבן הבצק. מגלגלים את הבצק שלוש פעמים ובגלגול אחרון משאירים מעט שולי בצק בחוץ.

6 מעבירים את הכיכר לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-150 מעלות 50-60 דקות, עד שהשטולן מזהיב. אם הוא עדיין לא אפוי וחוששים מהזהבת יתר, מכסים אותו בנייר כסף וממשיכים באפייה.

7 מברישים את השטולן בעודו חם בחצי מכמות החמאה המומסת מכל הכיוונים. מפזרים מיד שכבה עבה של אבקת סוכר בעזרת מסננת. מברישים שוב בחמאה ומפזרים שוב אבקת סוכר.

שומרים שלושה שבועות עד חודש במקום קריר.

>> הקינוחים הכי שווים בפריז מחכים רק לכם

>> והנה מתכון לשווארמה ביתית, ולא סתם - של הקוסם!