אוכל
צילום׃ גיא הכט, מסעדת סנדר

מרק עוף מסורתי

מרק עוף צח וחגיגי עם אטריות ביצים וקרפעלך במילוי עוף

זמי שרייבר | מסעדת סנדר | פורסם 06/09/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק

1 ק"ג קמח

2 תפוחי אדמה עשויים כמחית

4 ביצים

מלח

1/2 כוס שמן

למילוי

1/2 ק"ג פרגיות עוף (עם שומן אך ללא עור)

100 גרם כבד עוף

5 גבעולי בצל ירוק

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פפריקה אדומה מתוקה

למרק

עוף שלם מחולק

1/2 ק"ג עצמות בקר

2 גזרים

2 בצלים

1 תפוח אדמה

צרור שמיר

צרור פטרוזיליה

צרור עלי סלרי

1 שורש

כף אבקת מרק עוף

מלח

אופן ההכנה:

להכנת הקרעפלך:

1 להכנת הבצק, מערבבים את כל מרכיבי הבצק יחד ולשים עד לקבלת עיסה אחידה. מעבירים לקערה. מכסים במגבת ומניחים במקרר למשך שעתיים.

2 למילוי, ממיסים את שומן הפרגית על מחבת.

3 מוסיפים את הפרגיות הכבד והבצל הירוק הקצוץ ומטגנים על אש נמוכה עד לדרגת מדיום וול. מקררים למשך שעה וקוצצים גס בעזרת סכין קצבים.

4 את הבצק מרדדים על משטח מקומח ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. את העיגולים ממלאים במילוי שהכנו וסוגרים בזהירות עם לחיצות קלות בקצוות הבצק. לאחר מכן מבשלים כ – 15 דקות במים רותחים עם מעט מלח שמן.

להכנת המרק:

1 מבשלים את העוף והעצמות בתוך סיר עם מים עד לרתיחה. בסיום ההרתחה מוציאים את התכולה ושופכים את המים. מוסיפים מים חדשים מכניסים את העוף והעצמות ומניחים שוב על האש.

2 כעבור חצי שעה מוסיפים את שאר מרכיבי המרק (לאחר שניקינו וקצצנו אותם לפי בחירה) וממשיכים לבשל כ- 45 דקות.

3 מסננים את המרק, וממשיכים לצמצם על אש נמוכה למשך עוד חצי שעה.

4 מספר דקות לפני הוספת הקרעפלך מוסיפים למרק את אטריות הביצים

אופן ההגשה:

מוסיפים את הקרעפלך המוכנים למרק העוף החם עם אטריות הביצים המבושלות וממשיכים לבשל לעוד מספר דקות. לפתיחת הארוחה יוצקים לקערת מרק מעט מהמרק הצח, מעט אטריות ומעט קרעפלך.