מרק עוף מסורתי
מרק עוף צח וחגיגי עם אטריות ביצים וקרפעלך במילוי עוף
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
לבצק
1 ק"ג קמח
2 תפוחי אדמה עשויים כמחית
4 ביצים
מלח
1/2 כוס שמן
למילוי
1/2 ק"ג פרגיות עוף (עם שומן אך ללא עור)
100 גרם כבד עוף
5 גבעולי בצל ירוק
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פפריקה אדומה מתוקה
למרק
עוף שלם מחולק
1/2 ק"ג עצמות בקר
2 גזרים
2 בצלים
1 תפוח אדמה
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
צרור עלי סלרי
1 שורש
כף אבקת מרק עוף
מלח
אופן ההכנה:
להכנת הקרעפלך:
1 להכנת הבצק, מערבבים את כל מרכיבי הבצק יחד ולשים עד לקבלת עיסה אחידה. מעבירים לקערה. מכסים במגבת ומניחים במקרר למשך שעתיים.
2 למילוי, ממיסים את שומן הפרגית על מחבת.
3 מוסיפים את הפרגיות הכבד והבצל הירוק הקצוץ ומטגנים על אש נמוכה עד לדרגת מדיום וול. מקררים למשך שעה וקוצצים גס בעזרת סכין קצבים.
4 את הבצק מרדדים על משטח מקומח ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. את העיגולים ממלאים במילוי שהכנו וסוגרים בזהירות עם לחיצות קלות בקצוות הבצק. לאחר מכן מבשלים כ – 15 דקות במים רותחים עם מעט מלח שמן.
להכנת המרק:
1 מבשלים את העוף והעצמות בתוך סיר עם מים עד לרתיחה. בסיום ההרתחה מוציאים את התכולה ושופכים את המים. מוסיפים מים חדשים מכניסים את העוף והעצמות ומניחים שוב על האש.
2 כעבור חצי שעה מוסיפים את שאר מרכיבי המרק (לאחר שניקינו וקצצנו אותם לפי בחירה) וממשיכים לבשל כ- 45 דקות.
3 מסננים את המרק, וממשיכים לצמצם על אש נמוכה למשך עוד חצי שעה.
4 מספר דקות לפני הוספת הקרעפלך מוסיפים למרק את אטריות הביצים
אופן ההגשה:
מוסיפים את הקרעפלך המוכנים למרק העוף החם עם אטריות הביצים המבושלות וממשיכים לבשל לעוד מספר דקות. לפתיחת הארוחה יוצקים לקערת מרק מעט מהמרק הצח, מעט אטריות ומעט קרעפלך.