אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, ירושלים: הסיפור הקולינרי, הוצאת קוראים ומורותום

חומוס גלילי

חברים, הכינו את הפיתות כי את החומוס הזה לא תוכלו להפסיק לנגב. מהיום גם אתם יכולים להכין חומוס ביתי משגע

ישראל אהרוני | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 28/04/11 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (14 מנות):

לחומוס

1 קילו חומוס בולגרי שהושרה במשך לילה
1 כף אבקת אפייה
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
פטרוזיליה

לרוטב התתבילי

1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
2 שיני שום כתושות דק
1/3 כוס מיץ לימון
½ כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מסננים ושוטפים את גרגירי החומוס.

2 מעבירים לסיר עמוק עם הרבה מים. מוסיפים את אבקת האפייה. מבאים לרתיחה.

3 מבשלים כשעה על אש גבוהה, מכסים ומנקים את הקצף.

4 מבשלים שעתים שלוש נוספות על אש נמוכה מאוד.

5 לאחר כשלוש שעות החומוס מבושל ומוכן. מסננים אך לא לחלוטין. שומרים כוס גרגירים מבושלים בצד ואת השאר מעבירים למעבד המזון וטוחנים היטב לתערובת אחידה.

6 מוסיפים את הטחינה הגולמית ומיץ הלימון, טוחנים, מערבבים היטב, ממליחים ומגישים עם רוטב התתבילי שלצורך הכנתו פשוט מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב.

7 מעבירים לצלחות אישיות כמות נאה ממחית החומוס, מעליה מפזרים מעט גרגירי חומוס ורוטב תתבילי. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ובוזקים מעל שמן זית.

>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע