אוכל
צילום׃ none

עוגת תפוחים וגלידה

פינוק מתוק של עוגת תפוחים הפוכה וגלידה מבושמת בלוונדר

עדי שוורץ | לגעת באוכל | פורסם 20/09/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לתפוחים

3/4 כוס סוכר+2 כפות

6 כפות מים

3 תפוחי עץ גרנט סמית חצויים ופרוסים לעובי 1/2 ס"מ

לעוגה

1 ורבע כוסות קמח

2 כפות אבקת אפיה

4 כפות שקדים טחונים דק

175 גר' חמאה/מרגרינה

3/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל טהורה

4 ביצים טרופות

לגלידה

1/4 כוס חלב /חלב סויה

1/2 כפית לבנדר

5 חלמונים

1 כוס קרם וניל איכותי

מעט תמצית וניל איכותית

2 מיכלי שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

לשכבת התפוחים:

1 מבשלים את הסוכר והמים בסיר בינוני על אש נמוכה. מערבבים ברציפות עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת שקופה.

2 מרתיחים עד שהסירופ מתחיל להשחים קרוב לדפנות הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים את הסירופ עד לצבע קרמל-שחום אחיד (ומשגיחים שלא יישרף).

3 כשהקרמל מוכן יוצקים מייד לתבנית, מצננים מעט, מעבירים את התפוחים לתבנית ומסדרים במניפות מעל הקרמל.

לעוגה:

1 מחממים את התנור ל-150 מעלות.

2 מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה בינונית ומוסיפים את השקדים.

3 בקערת מערבל, מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת קרמית בעזרת וו גיטרה. מוסיפים את הווניל ואת הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.

4 מוסיפים 2-1 כפות מתערובת הקמח למניעת פירוק התערובת. לבסוף, מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים קצרות, רק לקבלת תערובת אחידה.

5 מניחים את תערובת העוגה מעל לתפוחים שבתבנית.

אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. לאחר כ-30 דקות, מניחים מעל נייר אלומיניום למניעת השחמת יתר. מצננים כ-15 דקות בתבנית, מעבירים סכין מסביב לשחרור והופכים על צלחת הגשה.

להכנת גלידת הלבנדר:

1 לתמצית הלבנדר, מרתיחים בסיר קטן את החלב עם הלבנדר כ-2 דקות. מסננים ומקררים היטב.

2 בקערת מיקסר מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה.

3 בקערה נפרדת, מקציפים עם וו גיטרה את החלמונים יחד עם תמצית הלבנדר, קרם וניל ותמצית וניל כ-3 דקות.

4 מקפלים את השמנת המתוקה לחלמונים עם לקקן ומעבירים לכלי להקפאה.