טורטיה ממולאת
הן טעימות כל כך ומלאות בכל טוב שלא תכלו להפסיק לנשנש. מתכון מנצח של סמדי בומבה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
חבילת טורטיות
250 גרם חזה עוף טחון
1 בצל חתוך לרצועות
7 פטריות טריות קצוצות
1 גזר חתוך לרצועות דקות
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1 גמבה צהובה חתוכה לרצועות
חלמון טרוף
שומשום
כורכום
כף מרק עוף
פלפל שחור גרוס
מלח לפי הצורך
לסלט
2 עגבניות חתוכות
1 פלפל חריף חתוך
10 שיני שום פרוסים לפרוסות
3 לימון כבוש חתוכים
שמן זית
חצי לימון
מלח
לרוטב
סלסלת פטריות טריות חתוכות
1 בצל קצוץ
חצי גמבה אדומה חתוכה לקוביות
כף וחצי קמח
שקית תיבולית פטריות של קנור או אסם
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל, הגזר, הפטריות, גמבות ומביאים למצב שהגמבות רכות למחצה.
2 במחבת נפרדת מטגנים את העוף עד לצריבה ולאחר מכן מסננים את הנוזלים.
3 מתבלים במעט כורכום, כף מרק עוף, מעט פלפל גרוס ונותנים למילוי להתקרר.
4 מניחים מהמילוי בקצה הטורטייה, מגלגלים גלגול אחד, מכניסים את הצדדים וממשיכים לגלגל (יוצרים סיגר).
5 מניחים את הסיגרים שיצרנו בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם הסגירה כלפי מטה, מורחים חלמון ומפזרים שומשום.
6 מכניסים לאפייה ל-180 מעלות למשך 15 דקות או עד קבלת צבע חום בהיר.
הכנת הרוטב
1 מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את הגמבה, מוסיפים את הפטריות ומערבבים.
2 מוסיפים את התבלינים, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
3 בהדרגה מוסיפים את שקית התיבולית, מערבבים עד קבלת הסמכה יציבה.
הכנת הסלט
1 מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים עם שמן זית, מלח ולימון.