אוכל
צילום׃ שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים

טורטיה ממולאת

הן טעימות כל כך ומלאות בכל טוב שלא תכלו להפסיק לנשנש. מתכון מנצח של סמדי בומבה

סמדר וקנין | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 23/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 127 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

חבילת טורטיות

250 גרם חזה עוף טחון

1 בצל חתוך לרצועות

7 פטריות טריות קצוצות

1 גזר חתוך לרצועות דקות

1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות

1 גמבה צהובה חתוכה לרצועות

חלמון טרוף

שומשום

כורכום

כף מרק עוף

פלפל שחור גרוס

מלח לפי הצורך

 

לסלט

2 עגבניות חתוכות

1 פלפל חריף חתוך

10 שיני שום פרוסים לפרוסות

3 לימון כבוש חתוכים

שמן זית

חצי לימון

מלח

 

לרוטב

סלסלת פטריות טריות חתוכות

1 בצל קצוץ

חצי גמבה אדומה חתוכה לקוביות

כף וחצי קמח

שקית תיבולית פטריות של קנור או אסם

 

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל, הגזר, הפטריות, גמבות ומביאים למצב שהגמבות רכות למחצה.

2 במחבת נפרדת מטגנים את העוף עד לצריבה ולאחר מכן מסננים את הנוזלים.

3 מתבלים במעט כורכום, כף מרק עוף, מעט פלפל גרוס ונותנים למילוי להתקרר.

4 מניחים מהמילוי בקצה הטורטייה, מגלגלים גלגול אחד, מכניסים את הצדדים וממשיכים לגלגל (יוצרים סיגר).

5 מניחים את הסיגרים שיצרנו בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם הסגירה כלפי מטה, מורחים חלמון ומפזרים שומשום.

6 מכניסים לאפייה ל-180 מעלות למשך 15 דקות או עד קבלת צבע חום בהיר.

הכנת הרוטב

1 מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את הגמבה, מוסיפים את הפטריות ומערבבים.

2 מוסיפים את התבלינים, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.

3 בהדרגה מוסיפים את שקית התיבולית, מערבבים עד קבלת הסמכה יציבה.

הכנת הסלט

1 מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים עם שמן זית, מלח ולימון.

>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע