תבית
מכל קדרות השבת התבית העיראקי הוא המעניין ביותר - עוף ממולא באורז מתובל בעגבניות ונענע מיובשת וקבור באותו אורז ממש
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
עוף מרוקן מעצמותיו ומוכן למילוי (בקשו מהקצב)
לאורז
2 כוסות אורז ארוך (למשל פרסי)
4 עגבניות מגוררות על פומפייה
1 בצל גדול מגורר על פומפייה
2 שיני שום כתושות (לא חובה)
½2-1 כפיות בהראט עיראקי
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית גדושה נענע מיובשת
לבישול
2 כפות שמן
2 כוסות מרק עוף או מים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-120 מעלות.
2 מערבבים אורז עם עגבניות ובצל מגוררים, שום וכל התבלינים.
3 ממלאים את העוף ברבע מכמות תערובת האורז ומהדקים את הפתחים בעזרת קיסמים או תופרים בחוט ומחט.
4 מחממים על הכיריים סיר גדול (שמתאים לתנור) עם שמן ומשזפים את העוף הממולא מכל הצדדים כ-15 דקות.
5 מפזרים את יתרת האורז סביב העוף, יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות עד שהמים נספגים.
6 מכסים ומעבירים לתנור לכל הלילה. אם רוצים מעטה פריך, מעלים את הטמפ’ ומסירים את המכסה שעה לפני ההגשה.
גיוון:
תבית עם חלקי פנים: מקפיצים 200 גרם תערובת של קוביות כבדי עוף, קורקבנים ולבבות במשך 3-2 דקות ומוסיפים למלית האורז.