אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן

תבית

מכל קדרות השבת התבית העיראקי הוא המעניין ביותר - עוף ממולא באורז מתובל בעגבניות ונענע מיובשת וקבור באותו אורז ממש

אורלי פלאי-ברונשטיין | על השולחן | פורסם 14/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.2 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

עוף מרוקן מעצמותיו ומוכן למילוי (בקשו מהקצב)

לאורז

2 כוסות אורז ארוך (למשל פרסי)

4 עגבניות מגוררות על פומפייה

1 בצל גדול מגורר על פומפייה

2 שיני שום כתושות (לא חובה)

½2-1 כפיות בהראט עיראקי

מלח ופלפל שחור טחון טרי

1 כפית גדושה נענע מיובשת

לבישול

2 כפות שמן

2 כוסות מרק עוף או מים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-120 מעלות.

2 מערבבים אורז עם עגבניות ובצל מגוררים, שום וכל התבלינים.

3 ממלאים את העוף ברבע מכמות תערובת האורז ומהדקים את הפתחים בעזרת קיסמים או תופרים בחוט ומחט.

4 מחממים על הכיריים סיר גדול (שמתאים לתנור) עם שמן ומשזפים את העוף הממולא מכל הצדדים כ-15 דקות.

5 מפזרים את יתרת האורז סביב העוף, יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות עד שהמים נספגים.

6 מכסים ומעבירים לתנור לכל הלילה. אם רוצים מעטה פריך, מעלים את הטמפ’ ומסירים את המכסה שעה לפני ההגשה.

גיוון:

תבית עם חלקי פנים: מקפיצים 200 גרם תערובת של קוביות כבדי עוף, קורקבנים ולבבות במשך 3-2 דקות ומוסיפים למלית האורז.