אוכל
צילום׃ יעל קצב, mako אוכל

לביבות תפוחי אדמה ובטטה מטוגנות

בעוד פחות משבועיים מדליקים נר ראשון, וזה הזמן להתחיל למלא את היומן לשמונת ימי חנוכה. אנחנו היינו מתחילים עם באנקר - לביבות תפוחי אדמה ובטטה (רק קחו בחשבון אורחים שירצו לחזור גם לשאר הנרות)

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 16/11/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 133 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-15-20 לביבות:

2 תפוחי אדמה, מקולפים

1 בטטה, מקולפת

1 בצל בינוני

2 ביצים (גודל L)

4 כפות קמח תופח

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מגררים בפומפייה את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל.

כל המרכיבים ללביבות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
כל המרכיבים ללביבות|צילום: יעל קצב, mako אוכל

2 מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים בעזרת מזלג לאיחוד.

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

3 מחממים שמן במחבת רחבה.

הצעת הגשה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
הצעת הגשה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

4 סוחטים בעזרת לחיצה עם כפות הידיים את הנוזלים, יוצרים לביבה ורק כשהלביבה ללא נוזלים מכניסים אותה לטיגון בשמן חם.

5 מטגנים את הלביבות היטב משני הצדדים כ-2-3 דקות, ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים

לביבות מטוגנות מתפוחי אדמה ובטטות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
לביבות מטוגנות מתפוחי אדמה ובטטות|צילום: יעל קצב, mako אוכל

*מומלץ להגיש לצד ציזיקי או שמנת עם קצת צ'ילי יבש גרוס.