אוכל

מאפינס שקדים, קוקוס ולוז

קינוח נהדר ללא גלוטן ולקטוז

תמי בן דוד | הבלוג קולינריא | פורסם 08/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

5 ביצים בגודל בינוני מופרדות לחלבונים ולחלמונים

11/3 (260 גרם) כוסות סוכר

½ כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים

70 מ"ל שמן קנולה

1 כפית תמצית וניל איכותית

100 גר' קמח לחם בר-אל

1 כפית אבקת אפייה

50 גר' אבקת נוגט (או: לוז קלוי וטחון דק עם כף אבקת סוכר)

50 גר' קמח שקדים (שקדים מולבנים טחונים דק)

50 גר' קמח קוקוס (או קוקוס קלוי קל וטחון לקמח)

אופן ההכנה:

1 מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים תוך הוספת הסוכר בהדרגה עד קבלת קצף יציב, נוקשה ומבריק.

2 בקערה קטנה מערבבים את החלמונים, השמן, מיץ התפוזים ותמצית הוניל. בשקית או קערה נפרדת מערבבים את כל היבשים: קמח בר-אל, אבקת אפייה, שקדים, קוקוס ולוז.

3 מורידים את מהירות ההקצפה של החלבונים לנמוכה ומבליעים את תערובת הנוזלים-חלמונים עד להטמעה מוחלטת, מקפלים את תערובת היבשים לקבלת מסה קצפית סמיכה במרקם אחיד.

4 מכניסים את העיסה לשקית זילוף ומזלפים לתבניות שקעים מרופדות עטרות נייר או לתבנית גדולה משומנת ומרופדת בבסיסה בנייר אפייה (כדאי אף לפזר סוכר או קמח שקדים בדופן המקיפה).

5 אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות. זמן האפייה הוא בהתאם לחומר התבנית ולגדלי השקעים. בתבניות שקעים מיני מאפינס ממתכת זמן האפייה הוא 25 דקות ולעוגה גדולה זמן האפייה יהיה 35-40 דקות. בתבניות סיליקון, זמן האפייה יתארך מעט. ניתן לאחר 20 דקות לבדוק עם קצה חד של סכין - הוא אמור לצאת כמעט יבש (רק סימני לחות), להוציא, לחלץ מהשקעים, לצנן ולאחסן בקופסא אטומה.

לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוג קולינריא