מיסיסיפי מאד פאי
מתכון אמריקאי לפאי שוקולד עשיר עם בצק פריך וצפוי קצפת. קינוח מרשים ומעולה לאירוח
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית:
190 גרם קמח (1/2 -1 כוסות)
2 כפות קקאו
100 גרם חמאה
2 כפות סוכר
1 ביצה
למילוי:
150 גרם חמאה
300 גרם סוכר חום (3/4 1 כוסות)
4 ביצים
4 כפות קקאו
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1 מיכל שמנת מתוקה
לחלק העליון:
2 מכלי שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים את התחתית: חותכים את החמאה לקוביות, ומפוררים לתוך הקמח והקקאו. מוסיפים את הסוכר ואת הביצה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
2 לוחצים את הבצק בעזרת הידיים לתוך תבנית פאי כולל השוליים. מקררים 20 דקות במקרר.
3 מניחים נייר אפייה מעל הבצק, ממלאים במשוקולות אפייה או קטניות יבשות (כמו חומוס או שעועית) ואופים אפייה עיוורת בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות מורידים את נייר האפייה עם הקטניות ואופים עוד 10 דקות. האפייה הזאת גורמת לבצק לא לתפוח במהלך האפייה השנייה עם המילוי.
4 מכינים את המילוי: מקציפים את החמאה עם הסוכר החום, מוסיפים את הביצים והקקאו בהדרגה, וממשיכים להקציף.
5 מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה ושופכים אותה מעל השוקולד המריר. ממתינים דקה ומערבבים עד שכל השוקולד נמס.
6 מערבבים את תערובת השוקולד עם תערובת החמאה והסוכר, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
7 מורידים את חום התנור ל-160 מעלות, שופכים את המילוי מעל הבצק, ואופים 35 עד 45 דקות. מצננים במקרר עד שהפאי קר לגמרי.
8 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, ובעזרת שק זילוף עם צנטר משונן, מזלפים קצפת מעל הפאי. שומרים בקירור.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!