אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מיסיסיפי מאד פאי

מתכון אמריקאי לפאי שוקולד עשיר עם בצק פריך וצפוי קצפת. קינוח מרשים ומעולה לאירוח

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 01/05/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית:

190 גרם קמח (1/2 -1 כוסות)

2 כפות קקאו

100 גרם חמאה

2 כפות סוכר

1 ביצה

למילוי:

150 גרם חמאה

300 גרם סוכר חום (3/4 1 כוסות)

4 ביצים

4 כפות קקאו

150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1 מיכל שמנת מתוקה

לחלק העליון:

2 מכלי שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את התחתית: חותכים את החמאה לקוביות, ומפוררים לתוך הקמח והקקאו. מוסיפים את הסוכר ואת הביצה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

2 לוחצים את הבצק בעזרת הידיים לתוך תבנית פאי כולל השוליים. מקררים 20 דקות במקרר.

3 מניחים נייר אפייה מעל הבצק, ממלאים במשוקולות אפייה או קטניות יבשות (כמו חומוס או שעועית) ואופים אפייה עיוורת בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות מורידים את נייר האפייה עם הקטניות ואופים עוד 10 דקות. האפייה הזאת גורמת לבצק לא לתפוח במהלך האפייה השנייה עם המילוי.

4 מכינים את המילוי: מקציפים את החמאה עם הסוכר החום, מוסיפים את הביצים והקקאו בהדרגה, וממשיכים להקציף.

5 מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה ושופכים אותה מעל השוקולד המריר. ממתינים דקה ומערבבים עד שכל השוקולד נמס.

6 מערבבים את תערובת השוקולד עם תערובת החמאה והסוכר, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

7 מורידים את חום התנור ל-160 מעלות, שופכים את המילוי מעל הבצק, ואופים 35 עד 45 דקות. מצננים במקרר עד שהפאי קר לגמרי.

8 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, ובעזרת שק זילוף עם צנטר משונן, מזלפים קצפת מעל הפאי. שומרים בקירור.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!