צילום׃ מירי זוהר
חריימה מסורתי
ניחוחות הבית של ערב שישי במנה טריפוליטאית פיקנטית כמיטב המסורת
| מסעדת גואטה
| פורסם 25/08/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
6 פרוסות דג בורי נקי (מומלץ להשתמש בלוקוס)
1/2 כוס שמן
1/2 כף שום כתוש
1 כף פפריקה חריפה
2 כפות רסק עגבניות
1 לימון סחוט
1 כף כמון
1/2 כף קימל טחון
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר רחב את השמן. מוסיפים את השום, הפפריקה, רסק העגבניות ומיץ הלימון. (במקום הפפריקה והשום ניתן להשתמש גם בכף וחצי של פלפל צ'ומה).
2 מבשלים על אש בינונית עד לבעבוע. מסדרים בסיר את הדגים (לא אחד על השני).
3 מוסיפים מים עד לגובה הדגים.
4 כאשר התערובת מגיעה לרתיחה מוסיפים כמון, מלח וקימל, ומבשלים לעוד כ- 10 דקות. הופכים את הדגים ומבשלים לעוד 10 דקות.