אוכל
צילום׃ מירי זוהר

חריימה מסורתי

ניחוחות הבית של ערב שישי במנה טריפוליטאית פיקנטית כמיטב המסורת

| מסעדת גואטה | פורסם 25/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 פרוסות דג בורי נקי (מומלץ להשתמש בלוקוס)

1/2 כוס שמן

1/2 כף שום כתוש

1 כף פפריקה חריפה

2 כפות רסק עגבניות

1 לימון סחוט

1 כף כמון

1/2 כף קימל טחון

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר רחב את השמן. מוסיפים את השום, הפפריקה, רסק העגבניות ומיץ הלימון. (במקום הפפריקה והשום ניתן להשתמש גם בכף וחצי של פלפל צ'ומה).

2 מבשלים על אש בינונית עד לבעבוע. מסדרים בסיר את הדגים (לא אחד על השני).

3 מוסיפים מים עד לגובה הדגים.

4 כאשר התערובת מגיעה לרתיחה מוסיפים כמון, מלח וקימל, ומבשלים לעוד כ- 10 דקות. הופכים את הדגים ומבשלים לעוד 10 דקות.