כיסוני בשר במילוי בשר חריף ברוטב יין חמוציות ומשמשים
תערובת בשר ריחנית ומדהימה שמכינים בצ'יק עם רוטב מתקתק שמשדרג את כל החוויה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
לבצק
1/2 ק"ג קמח
1/2 כוס שמן
1 כוס מים
למילוי
שמן זית
1 בצל קצוץ
כף סוכר
4 עלי דפנה
300 גרם בשר טחון
אגוז מוסקט
מלח
צ'ילי חריף
לרוטב
1 בצל קצוץ
שמן זית
כף סוכר
חצי כוס חמוציות
חצי כוס משמשים יבשים קצוצים
2 כוסות יין אדום
4 כפות סוכר חום
רבע כפית ציפורן
כפית קינמון
מיץ מחצי לימון
בנוסף
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1 מחממים את מרכיבי הבצק על הגז, מערבלים במיקסר ומכניסים למקרר לשעה.
2 המילוי: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עם הסוכר.
3 מוסיפים את עלי הדפנה.
4 מוסיפים את הבשר ומטגנים מעט (לא לרמת בישול מלאה).
5 מתבלים באגוז מוסקט, מלח וצ'ילי חריף.
6 מקררים במקרר כחצי שעה.
7 הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן זית ומוסיפים את הסוכר.
8 מוסיפים את מרכיבי הרוטב לפי סדר הופעתם ומצמצמים על אש קטנה.
9 מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל-2, מרדדים לעובי של 3 ס"מ, ממלאים במילוי הבשר, סוגרים היטב, ומטגנים בשמן עמוק.
10 מסדרים על צלחת את הרוטב המתוק ובמרכזו מניחים את הכיסונים.