אוכל
תמונת AVI׃ mako

כיסוני בשר במילוי בשר חריף ברוטב יין חמוציות ומשמשים

תערובת בשר ריחנית ומדהימה שמכינים בצ'יק עם רוטב מתקתק שמשדרג את כל החוויה

אליהב שאשון | מאסטר שף | פורסם 01/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבצק

1/2 ק"ג קמח

1/2 כוס שמן

1 כוס מים

למילוי

שמן זית

1 בצל קצוץ

כף סוכר

4 עלי דפנה

300 גרם בשר טחון

אגוז מוסקט

מלח

צ'ילי חריף

לרוטב

1 בצל קצוץ

שמן זית

כף סוכר

חצי כוס חמוציות

חצי כוס משמשים יבשים קצוצים

2 כוסות יין אדום

4 כפות סוכר חום

רבע כפית ציפורן

כפית קינמון

מיץ מחצי לימון

בנוסף

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 מחממים את מרכיבי הבצק על הגז, מערבלים במיקסר ומכניסים למקרר לשעה.

2 המילוי: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עם הסוכר.

3 מוסיפים את עלי הדפנה.

4 מוסיפים את הבשר ומטגנים מעט (לא לרמת בישול מלאה).

5 מתבלים באגוז מוסקט, מלח וצ'ילי חריף.

6 מקררים במקרר כחצי שעה.

7 הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן זית ומוסיפים את הסוכר.

8 מוסיפים את מרכיבי הרוטב לפי סדר הופעתם ומצמצמים על אש קטנה.

9 מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל-2, מרדדים לעובי של 3 ס"מ, ממלאים במילוי הבשר, סוגרים היטב, ומטגנים בשמן עמוק.

10 מסדרים על צלחת את הרוטב המתוק ובמרכזו מניחים את הכיסונים.