אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מוס שוקולד בשני מרכיבים

אם מוציאים את הקישוטים, יש במוס הזה רק שני דברים: שמנת ושוקולד. בלי ביצים, בלי ג'לטין ובלי תוספים. מוס שמתקתקים בלי הרבה עבודה ונגמר בצ'יק

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 19/03/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.5 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אפשר להחליף חצי מכמות השוקולד המריר בשוקולד חלב, כדי לקבל טעם יותר עדין. אפשר גם להכניס לתוך המוס את האגוזים והתותים, כדי לקבל אותם בכל ביס. 

מרכיבים (8 מנות):

500 מ"ל שמנת מתוקה

400 גרם שוקולד מריר (אפשר חצי שוקולד חלב)

150 גרם אגוזי מקדמיה קצוצים וקלויים

8 תותים חתוכים

שק זילוף עם צנתר (או כף, אם אין שק זילוף)

8 כוסות קטנות (להגשת המוס)

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר את השמנת רק עד שהיא מתחילה לבעבע.

2 מוסיפים את קוביות השוקולד, מחכים כ-15 דקות שהשוקולד נמס ומערבבים היטב. מצננים כשעתיים במקרר.

3 אחרי הצינון מעבירים למיקסר עם וו מקציף ומפעילים במשך 3 דקות על מהירות גבוהה. 

4 מעבירים את המוס לשק זילוף ומזלפים לכוסיות. שומרים במקפיא ומוציאים כשעה לפני ההגשה. ממש לפני ההגשה מפזרים את האגוזים והתותים מעל (אם אתם רוצים שיהיו בתוך המוס מכניסים אותם בשלב המיקסר).

* כלים: ב. א. גרף יעוץ וסחר בע״מ, רחוב זבולון 28, תל אביב

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לזכות בסט סירים חדש? לחצו כאן ושלחו לנו מתכון מנצח לפסח!

>> כל המתכונים לפסח