אוכל
צילום׃ אסף רונן

מאפה טונה ופלפלים

אין כמו מאפים שמתקתקים ברבע שעה ממרכיבים שיש בבית

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 27/04/22 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 131 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לפני שבוע חברתי אורי התקשרה אלי בהיסטריה ואמרה לי: "דנה שכחתי לגמרי, אבל הזמינו אותי לארוחת ערב ואני חייבת להביא איתי משהו". היא גם סיפרה לי שהיא לא הספיקה לעבור בסופר והיא צריכה לצאת עוד שעה וחצי מהבית. שאלתי אותה מה יש לה בבית וכך נולד לו מתכון זריז וטעים. 15 דקות של עבודה, 35 דקות בתנור (שעובד בזמן שאתם מתארגנים), ויש לכם מאפה טונה ופלפלים עסיסי, טעים ולא יקר בכלל.

מרכיבים :

1 בצל גדול קצוץ

2-3 פלפלים אדומים (או צהובים), חתוכים לקוביות

2 שיני שום קצוצות

2 קופסאות טונה בשמן (אפשר גם במים)

כף של תימין טרי (אפשר גם פטרוזיליה או אורגנו)

מלח ופלפל שחור

חצי חבילה של בצק עלים

1 ביצה להברשה

שומשום (אופציה)

אופן ההכנה:

עלות: כ-21 שקלים

1 מטגנים את הבצל בשתי כפות שמן עם הפלפלים, כ-7 דקות. מוסיפים את השום ומערבבים.

2 מסירים מהאש ומוסיפים את הטונה והתבלינים, ומערבבים היטב.

3 מניחים את התערובת לאורך הבצק, מגלגלים לצורת רולדה וסוגרים את הבצק כשהתפר כלפי מטה.

4 מניחים את הבצק על תבנית עם נייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום.

5 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-40 דקות.

6 במידה ויש לכם גבינות במקרר שאין לכם מה לעשות איתן ניתן להוסיף אותן לתערובת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה