אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת בננות וקראמבל אגוזי לוז

אם יש משהו שאהבנו בעוגה הזאת, זה שבכל ביס מסתתר לו אגוז קראנצ'י שנותן לו טוויסט מהמם. בקיצור, תשכחו מכל מה שחשבתם על עוגות בננות ותפנו מקום במזווה למשהו חדש וקצת אחר

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 05/01/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 98 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית אינגליש קייק סטנדרטית):

כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן

כוס ( 200 גרם) סוכר חום דמררה או בהיר (או סוכר לבן)

כפית אבקת קינמון

150 גרם חמאה מעט רכה, חתוכה לקוביות

שלושת רבעי כוס (80 גרם) אגוזי לוז, טחונים או קצוצים גס (או כל סוג אגוז אחר)

2 ביצים גודל L

שלושת רבעי מכל (150 גרם) שמנת חמוצה (או יוגורט)

2 בננות בינוניות רכות, מעוכות למחית

כפית תמצית וניל

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.

2 מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר החום, הקינמון וקוביות החמאה ליצירת פירורים (הדרך הנוחה ביותר ליצירת פירורים היא לעבוד עם הידיים). מפוררים ומשפשפים את התערובת בין שתי הידיים עד שנוצרים פירורים גסים.

3 מוסיפים את אגוזי הלוז ומערבבים מעט.

4 מוציאים כחצי כוס מהתערובת ומניחים בצד.

5 מוסיפים לקערה את הביצים, השמנת החמוצה, הבננות ותמצית הווניל. מערבבים קלות.

6 מוסיפים את אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומיישרים את פני העוגה.

7 מפזרים מעל באופן אחיד את תערובת הפירורים ששמרנו בצד. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

8 מוציאים, מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת מייפל תפוז