סיגרים של אמא
סיגרים מטוגנים, ממולאים בתערובת אגוזים מתוקה וטבולים בסירופ סוכר מעולה. ממש כמו שאמא הייתה עושה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 חבילת עלי סיגר
200 גרם אגוזי מלך
200 גרם אגוזי לוז
200 גרם שקדים
100 גרם פיסטוקים
רבע כפית קינמון
קורט הל
קורט אגוז מוסקט
חצי כוס דבש
רבע כוס סירופ מייפל
קצת קמח עם מים (להדבקת הסיגר. אפשר להחליף בביצה טרופה)
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הסירופ: שמים את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה עד לקבלת סירופ.
2 קוצצים גס במעבד מזון את כל האגוזים. מעבירים לקערה, מוסיפים את התבלינים, הדבש והמייפל ומערבבים לתערובת אחידה.
3 פותחים עלה סיגר, מניחים בקצה קצת מהתערובת (לכל אורך הסיגר), מקפלים את הצדדים כלפי פנים ומגלגלים לצורת סיגר. שמים בקצה שנשאר קצת מהקמח עם המים (או הביצה) וסוגרים. ממשיכים כך על פי כמות הסיגרים שרוצים.
4 מחממים סיר עם שמן עמוק לחום גבוה ומטגנים עד הזהבה. מקררים, מכניסים לסירופ ומסננים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!