אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, העוגיות המרוקאיות של אמא, הוצאת קוראים

סיגרים של אמא

סיגרים מטוגנים, ממולאים בתערובת אגוזים מתוקה וטבולים בסירופ סוכר מעולה. ממש כמו שאמא הייתה עושה

ג'קי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 01/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 155 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חבילת עלי סיגר

200 גרם אגוזי מלך

200 גרם אגוזי לוז

200 גרם שקדים

100 גרם פיסטוקים

רבע כפית קינמון

קורט הל

קורט אגוז מוסקט

חצי כוס דבש

רבע כוס סירופ מייפל

קצת קמח עם מים (להדבקת הסיגר. אפשר להחליף בביצה טרופה)

לסירופ:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הסירופ: שמים את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה עד לקבלת סירופ.

2 קוצצים גס במעבד מזון את כל האגוזים. מעבירים לקערה, מוסיפים את התבלינים, הדבש והמייפל ומערבבים לתערובת אחידה.

3 פותחים עלה סיגר, מניחים בקצה קצת מהתערובת (לכל אורך הסיגר), מקפלים את הצדדים כלפי פנים ומגלגלים לצורת סיגר. שמים בקצה שנשאר קצת מהקמח עם המים (או הביצה) וסוגרים. ממשיכים כך על פי כמות הסיגרים שרוצים.

4 מחממים סיר עם שמן עמוק לחום גבוה ומטגנים עד הזהבה. מקררים, מכניסים לסירופ ומסננים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!