צילום׃ עודד קרני
"מזל דגים" - דג ים על מצע של כרובית מחופשת לקוסקוס
לאלה שחושבים שגם האוכל צריך להתחפש בפורים
יניב גור אריה | גלריית המומחים
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
פורים עם השף יניב גור אריה מ"לגעת באוכל", המרכז לאומנויות הבישול והאפייה.
מרכיבים (4 מנות):
לדג
4 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
4 תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים
1 עגבנייה קלופה וקצוצה
חופן זיתים שחורים מגולענים
מעט אפונה טרייה
5 עלי חסה ערבית, היישר מהלב, פרוסים
גרד ומיץ מלימון אחד
125 מ"ל (חצי כוס) יין לבן
4 פילטים של דג ים טרי
מלח ופלפל
ל"קוסקוס" כרובית
חצי ראש כרובית
מלח ופלפל
ציר ירקות (או מים) לבישול
אופן ההכנה:
לדג: מטגנים בשמן זית את הארטישוק והשום כדקה, מוסיפים עגבנייה, אפונה וזיתים ומטגנים עוד דקה, מוסיפים יין לבן, מנמיכים להבה ומבשלים בסיר מכוסה 5 דקות. מוסיפים דגים ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים חסה ולימון ומבשלים עוד 5 דקות. ל"קוסקוס": מגרדים כרובית על פומפייה דקה ומתבלים במלח ופלפל. מניחים במסננת ומבשלים בציר רותח (או מים רותחים) רבע שעה.