אוכל
צילום׃ עודד קרני

"מזל דגים" - דג ים על מצע של כרובית מחופשת לקוסקוס

לאלה שחושבים שגם האוכל צריך להתחפש בפורים

יניב גור אריה | גלריית המומחים | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

פורים עם השף יניב גור אריה מ"לגעת באוכל", המרכז לאומנויות הבישול והאפייה.

מרכיבים (4 מנות):

לדג

4 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
4 תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים
1 עגבנייה קלופה וקצוצה
חופן זיתים שחורים מגולענים
מעט אפונה טרייה
5 עלי חסה ערבית, היישר מהלב, פרוסים
גרד ומיץ מלימון אחד
125 מ"ל (חצי כוס) יין לבן
4 פילטים של דג ים טרי
מלח ופלפל

ל"קוסקוס" כרובית

חצי ראש כרובית
מלח ופלפל
ציר ירקות (או מים) לבישול

אופן ההכנה:

לדג: מטגנים בשמן זית את הארטישוק והשום כדקה, מוסיפים עגבנייה, אפונה וזיתים ומטגנים עוד דקה, מוסיפים יין לבן, מנמיכים להבה ומבשלים בסיר מכוסה 5 דקות. מוסיפים דגים ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים חסה ולימון ומבשלים עוד 5 דקות. ל"קוסקוס": מגרדים כרובית על פומפייה דקה ומתבלים במלח ופלפל. מניחים במסננת ומבשלים בציר רותח (או מים רותחים) רבע שעה.