אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, האתר של פאולין שובל

לזניה קרפ ריקוטה ותרד

לזניה כזו לא תמצאו בשום מקום אחר: עם קרפים במקום עלי פסטה, מובטח לכם מרקם מופלא שלא יאפשר לכם לחזור אחורה בקלות. רך יותר, גבוה יותר, טעים יותר

פאולין שובל | האתר של פאולין שובל | פורסם 09/06/13 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.7 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקרפים:

2 ביצים

100 גרם קמח (שלושת-רבעי כוס)

250 מ"ל חלב טרי (ככוס)

1 כף שמן זית

מלח

1 כף פרמזן

כמה עלי פטרוזיליה או כף פסטו (לא חובה)

חמאה

למילוי:

500 גרם תרד

250 גרם גבינת ריקוטה

1 ביצה

80 גרם גבינת פרמזן, מגוררת

2 כפות חלב

מלח

פלפל שחור

אגוז מוסקט לפי הטעם

לרוטב:

400 גרם עגבניות משומרות

שן שום

מעט אורגנו

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבלילה לקרפ (מומלץ לעשות זאת יום לפני): מערבבים את הביצים עם חצי כמות הקמח והחלב, מוסיפים את שאר הקמח, השמן, המלח, הפרמזן ועשבי התיבול. מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות (ומוטב יותר, עד יום).

2 מטגנים קרפים במעט חמאה ומניחים על צלחת חמה. מכסים על מנת לשמור על החום.

3 מכינים את הרוטב (אפשר גם מראש): מטגנים את השום בשמן זית. ברגע שהוא מתחיל להשחים, מוסיפים את רוטב העגבניות, המים, האורגנו והמלח. מצמצמים במשך כחצי שעה. מתבלים ומניחים בצד.

4 מכינים את המלית: חולטים את התרד כמה דקות בסיר עם מים רותחים, ומעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים ומייבשים.

5 קוצצים את התרד ומערבבים עם גבינת הריקוטה. מוסיפים את הביצה, הפרמזן, אגוז המוסקט, המלח והפלפל. מכסים בניילון נצמד.

6 מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרכיבים את הלזניה: מורחים תחתית של תבנית עגולה בחמאה, ומניחים נייר אפייה. מסדרים בשכבות קרפ, כף רוטב עגבניות, מלית ריקוטה ומעט פרמזן, וחוזר חלילה. מסיימים עם קרפ ורוטב העגבניות שנותר. מפזרים מעל הלזניה 3-4 כפות חלב, גבינת פרמזן וכמה חתיכות חמאה, ואופים כ-20 דקות. מגישים חם.

* את הלזניה אפשר לשמור לילה אחד במקרר, היא תהיה טעימה אפילו יותר. מחממים לפני ההגשה.

>> בקרו באתר של פאולין

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!