אוכל
צילום׃ דניה ויינר, מתכוניישן

סקונס פרג ולימון

מתכון למנה נפלאה לפתוח איתה את הבוקר, לחמניות אנגליות עם חמאה וריבה

דניה ויינר | מתכוניישן | פורסם 29/03/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח רגיל

1/4 כוס (40 גרם) קמח מלא

2 כפות אבקת אפייה

2 כפות גדושות סוכר

4 כפות פרג טחון טרי

1 כפית מלח

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

300 מ"ל חלב

גרידה מלימון אחד

1 ביצה טרופה להברשה

להגשה:

חמאה / ריבה / שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2 מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה גדולה. מוסיפים את אבקת האפייה, הסוכר, הפרג, והמלח, ומערבבים. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בעזרת הידיים עד לקבלת מרקם פירורי.

3 יוצרים גומחה ושופכים לתוכה את החלב וגרידת הלימון. מערבבים בעדינות בעזרת מזלג את החלב את תוך התערובת. ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק. חשוב לא לעבד יותר מידי - יש ללוש רק עד לקבלת גוש בצק אחיד. אם התערובת יבשה מידי אפשר להוסיף מעט חלב.

4 משטחים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 3 ס"מ. בעזרת חותכן בקוטר 5 ס"מ קורצים עיגולי בצק עבים.

5 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים בצפיפות את הסקונס בתבנית. מברישים בביצה טרופה ואופים למשך 15-20 דקות עד להזהבה.

6 מגישים חם עם חמאה או שמנת חמוצה וריבה.

אפשר לוותר על הפרג והלימון ולגוון באפשרויות הבאות:

• להמיר את הפרג והלימון בגרידת תפוז ובמקום 300 מ"ל חלב 200 מ"ל חלב ו-100 מ"ל מיץ תפוזים.

• להוסיף 1 כוס צימוקים מושרים במיץ / ברנדי.

• להוסיף כוס פצפוצי שוקולד.

• להוסיף כפית קינמון וכף סוכר חום לתערובת הקמחים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!