אוכל

אקליירים בקרם וניל

פחזניות ממולאות קרם, שוחות בשלולית שוקולד

שי סרמני | mako אוכל | פורסם 13/12/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לאקליירים

250 מ"ל חלב 3%

½ כפית סוכר

½ כפית מלח

100 גרם חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות (בטמפרטורה צוננת)

150 גרם קמח לבן מנופה

4 ביצים בינוניות

לקרם הוניל המוקצף

3 מיכלי שמנת מתוקה 38%

1 כף משחת וניל איכותית

3 חלמונים

1/2 כוס סוכר לבן

1 שקית אבקת ג'לטין

250 מ"ל חלב קר

לשלולית השוקולד והוניל

150 גרם שוקולד מריר משובח, חתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

אופן הכנת האקליירים:

1.בסיר בינוני מחממים את החלב עם המלח, הסוכר והחמאה עד שהנוזלים מגיעים קצת לפני רתיחה (יש לערבב תוך כדי). מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומסירים מהלהבה. בעזרת מטרפה מערבלים בזריזות את הקמח אל הנוזלים עד קבלת תערובת אחידה.

2.מחזירים את הסיר ללהבה ובעזרת כף עץ מערבבים את הרביכה היטב עד שהיא הופכת ליבשה ואינה נדבקת לסיר (כ-2-3 דקות על להבה בינונית). מסירים מהלהבה ומניחים בצד לצינון של כ-10 דקות.

3 אל הרביכה הצוננת מטמיעים את הביצים (ביצה אחת בכל פעם).

4.מעבירים את הבצק המוכן אל שקית זילוף עם צנתר בעל ראש משונן.

5.על מגש מרופד בנייר אפיה מזלפים את הבצק לאקליירים באורך 8 ס"מ (הזלפה בצורת הספרה "8") במרווח של 10 ס"מ לפחות אחת מהשני. אופים (ללא טורבו) בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 ואופים עוד כ-5 דקות. מכבים את התנור ומניחים לאקלרים להתייבש כ-7 דקות. מוצאים מהתנור ומניחים על רשת צינון עד לקירור מלא

אופן הכנת קרם הוניל המוקצף:

1 בקערה קטנה משרים את אבקת הג'לטין בכוס החלב הקר למשך 20 דקות.

2 בינתיים, בסיר קטן מחממים את השמנת עם הווניל ומביאים לסף רתיחה.

3 בקערה נפרדת וגדולה מערבבים את החלמונים עם הסוכר בעזרת מיקסר, מוזגים מעט ובזהירות מן החלב החם אל תערובת הביצים ומערבבים היטב. חוזרים על הפעולה וכך מחברים את תערובת החלב עם תערובת הביצים עד למיזוגם המלא.

4 מנקים את הסיר היטב ומחזירים את התערובת להמשך בישול על אש קטנה תוך ערבוב תמידי על להסמכת התערובת, מסננים את הקרם אל תוך קערה נקייה.

אופן הכנת השלולית:

בקערה קטנה מחממים היטב את השמנת המתוקה, מוסיפים את השוקולד ואת משחת הוניל ומניחים ל2 דקות. מערבבים היטב ומגישים פושר.

מילוי האקליירים:

בעזרת סכין קטנה חורצים את האקליירים בצידם. ממלאים מהקרם בכמות נדיבה.