אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן

קדירת עוף, זיתים ועגבניות שרי

כרעי עוף אפויות ומושחמות עם המון תוספות טעימות שרק שמים בתנור

בני סיידא | פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן | פורסם 17/03/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

5 כרעי עוף בינוניות

1/4 כוס שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

600 גרם זיתים מסוגים שונים, שחורים וירוקים, מגולענים

1 פלפל חריף, מנוקה מגרעינים וקצוץ

25 עגבניות שרי, חצויות

1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות

3 ראשי שום, חצויים לרוחב

10 שיני שום שלמות, קלופות

2 גבעולי רוזמרין

4 גבעולי תימין

1 לימון בקליפתו, פרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים את הכרעיים בתבנית רחבה ועמוקה עם העור כלפי מעלה. מורחים את הכרעיים בשמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל.

2 מפזרים בין הכרעיים את יתר המרכיבים, מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים שעה. מסירים את הכיסוי ואופים 25 דקות נוספות עד שהעוף ישחים. מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח