אוכל
צילום׃ איתיאל ציון, יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox

תבשיל עדשים

קדרה מפתה של עדשים שחורות עם יין, גזר, ארטישוק ירושלמי ומוח עצמות. מעדן חגיגי ומיוחד

הילה אלפרט | יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox | פורסם 19/01/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק־דק

3-2 ארטישוקים ירושלמיים חתוכים לקוביות קטנטנות

1 גזר מקולף קצוץ דק־דק

250 גרם עדשים שחורות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

1 כוס יין קברנה, או יין אדום אחר בעל גוף

1 כוס מים

5 עצמות מוח מנוסרות בגובה של כ־3 ס“מ

אופן ההכנה:

1 בסיר קטן מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל במשך 5 דקות על אש בינונית. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ואת הגזר וממשיכים בטיגון עד שהבצל הופך לשקוף.

2 מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן במשך דקה נוספת. ממליחים, מפלפלים ומערבבים במשך 2 דקות. מוסיפים כוס יין אדום. מביאים לרתיחה ומוסיפים כוס מים. מביאים לרתיחה נוספת ומנמיכים את האש למינימום.

3 מחדירים סכין קטנה וחדה בין העצם למוח ומפרידים ביניהם. בעזרת הבוהן, ובעדינות, לוחצים החוצה את המוח. חותכים כל מוח לארבע פרוסות ומוסיפים לתוך העדשים. בסיר מכוסה מבשלים על אש קטנה במשך כ־30 דקות או עד להתרככות העדשים. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!