אוכל
תמונת AVI׃ mako

שושקה וולינגטון בשמנת חמוצה ופסטו פלפלים

בצק פריך במילוי פלפלים קלויים ותערובת גבינות עסיסית

שי סרמני | מאסטר שף | פורסם 01/09/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפלפלים והמילוי (שושקה וולינגטון)

100 גרם גבינת קשקבל

100 גרם גבינה בולגרית כבשים מפוררת

100 גרם מוצרלה קשה מגורדת

150 גרם גבינת מסקרפונה

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

¼ כפית אגוז מוסקט

עלים מ-3 ענפים של אורגנו טרי

1 כף צנוברים טריים קלויים

1 ביצה בינונית

½ כף קונפלור

½ חבילת בצק עלים על בסיס חמאה

4 פלפלים אדומים מסוג שושקה - קלויים על אש גלויה, נקיים מקליפה וגרעינים.

1 כף צנוברים טריים (לא קלויים)

1 חלמון ביצה עם מעט מים

לפסטו פלפלים:

2 פלפלים אדומים גדולים, קלויים על להבה גלויה, נקיים מקליפה וגרעינים

2 כפות צנוברים טריים/ אגוזי מלך

50 גרם גבינת קשקבל מגוררת

1 כפית אורגנו טרי קצוץ גס

½ שן שום מגוררת

1/3 כפית מלח

1/3 כפית פלפל שחור

1/3 כוס שמן זית

מיץ מרבע לימון

אופן ההכנה:

לפלפלים והמילוי:

1 בקערה, מערבבים את הגבינות, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, אורגנו טרי קצוץ, צנוברים קלויים, ביצה שלמה, קונפלור ובעזרת כף גדולה מערבבים היטב לבלילה אחידה וגבשושית.

2 מחלקים את יריעת הבצק ל-4 מלבנים שווים וחורצים פסים אלכסוניים משני צידי החלק הרחב של כל יריעה (כמעין גבעול חיטה הפוך).

3 ממלאים כל פלפל בתערובת הגבינות, מניחים במרכז בצק העלים וסוגרים בצורת שתי וערב מוצלבת, כך גם עושים עם הנותרים.

4 מברישים את הבצק בביצה היטב וזורים מעט צנוברים קלויים מעל.

5 אופים עד להזהבה מלאה של הבצק, בערך 20-30 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון (כ-10 דקות) לפני ההגשה.

אופן הכנת הפסטו:

1 בבלנדר ידני או במעבד מזון מעבדים הפלפלים עד לקבלת תערובת קצוצה גס.

2 מוסיפים צנוברים טריים, קשקבל, אורגנו, שום, מלח ופלפל וממשיכים לעבד תוך הוספת שמן זית.

3 מוסיפים את מיץ הלימון ממשיכים לעבד מעט, מעבירים לצנצנת נקייה ומשמרים במקרר.

הגשה:

מניחים בצלחת את המאפה, מוסיפים כף נדיבה של שמנת חמוצה או יוגורט עיזים סמיך ומזלפים נגיעות מפסטו הפלפלים. מגישים חם.