שושקה וולינגטון בשמנת חמוצה ופסטו פלפלים
בצק פריך במילוי פלפלים קלויים ותערובת גבינות עסיסית
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לפלפלים והמילוי (שושקה וולינגטון)
100 גרם גבינת קשקבל
100 גרם גבינה בולגרית כבשים מפוררת
100 גרם מוצרלה קשה מגורדת
150 גרם גבינת מסקרפונה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
¼ כפית אגוז מוסקט
עלים מ-3 ענפים של אורגנו טרי
1 כף צנוברים טריים קלויים
1 ביצה בינונית
½ כף קונפלור
½ חבילת בצק עלים על בסיס חמאה
4 פלפלים אדומים מסוג שושקה - קלויים על אש גלויה, נקיים מקליפה וגרעינים.
1 כף צנוברים טריים (לא קלויים)
1 חלמון ביצה עם מעט מים
לפסטו פלפלים:
2 פלפלים אדומים גדולים, קלויים על להבה גלויה, נקיים מקליפה וגרעינים
2 כפות צנוברים טריים/ אגוזי מלך
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 כפית אורגנו טרי קצוץ גס
½ שן שום מגוררת
1/3 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
1/3 כוס שמן זית
מיץ מרבע לימון
אופן ההכנה:
לפלפלים והמילוי:
1 בקערה, מערבבים את הגבינות, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, אורגנו טרי קצוץ, צנוברים קלויים, ביצה שלמה, קונפלור ובעזרת כף גדולה מערבבים היטב לבלילה אחידה וגבשושית.
2 מחלקים את יריעת הבצק ל-4 מלבנים שווים וחורצים פסים אלכסוניים משני צידי החלק הרחב של כל יריעה (כמעין גבעול חיטה הפוך).
3 ממלאים כל פלפל בתערובת הגבינות, מניחים במרכז בצק העלים וסוגרים בצורת שתי וערב מוצלבת, כך גם עושים עם הנותרים.
4 מברישים את הבצק בביצה היטב וזורים מעט צנוברים קלויים מעל.
5 אופים עד להזהבה מלאה של הבצק, בערך 20-30 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון (כ-10 דקות) לפני ההגשה.
אופן הכנת הפסטו:
1 בבלנדר ידני או במעבד מזון מעבדים הפלפלים עד לקבלת תערובת קצוצה גס.
2 מוסיפים צנוברים טריים, קשקבל, אורגנו, שום, מלח ופלפל וממשיכים לעבד תוך הוספת שמן זית.
3 מוסיפים את מיץ הלימון ממשיכים לעבד מעט, מעבירים לצנצנת נקייה ומשמרים במקרר.
הגשה:
מניחים בצלחת את המאפה, מוסיפים כף נדיבה של שמנת חמוצה או יוגורט עיזים סמיך ומזלפים נגיעות מפסטו הפלפלים. מגישים חם.