אוכל
צילום׃ מנחה נופה

פשטידה של תפוחי אדמה

פתרון מושלם לרגעי רעב, כשהמקרר כמעט ריק

רוני מנדלמן | טעימא | פורסם 17/10/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 169 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים ומגוררים גס

בצל גדול קלוף ומגורד גס

מלח

פלפל גרוס

1/2 כפית אגוז מוסקט דק

1/2 ק"ג קמח תופח (או 2 כוסות, לפשטידה אוורירית יותר)

2 ביצים

חצי כוס שמן

שמנת חמוצה (להגשה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים את תפוחי האדמה המגוררים עם הבצל, ומניחים במסננת עד שהנוזלים מופרשים החוצה.

3 מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

4 בקערת ערבוב מערבבים את הקמח, הביצים והשמן עד שהם הופכים לבצק. ממשיכים ללוש עד איחוד.

5 מוסיפים את תפוחי האדמה והבצל הסחוטים מנוזלים, ולשים אותם לתוך הבצק עד שנוצר בצק אחיד.

6 שופכים את התערובת לתבנית עגולה או מלבנית, משומנת, ומכניסים לתנור לכ-45 עד 50 דקות.

7 מגישים עם שמנת חמוצה בצד.

8 ניתן להפחית את כמות הקמח לארבע כפות ולטגן לביבות נפלאות מאותה תערובת.