צילום׃ מנחה נופה
פשטידה של תפוחי אדמה
פתרון מושלם לרגעי רעב, כשהמקרר כמעט ריק
רוני מנדלמן | טעימא
| פורסם 17/10/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (7 מנות):
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים ומגוררים גס
בצל גדול קלוף ומגורד גס
מלח
פלפל גרוס
1/2 כפית אגוז מוסקט דק
1/2 ק"ג קמח תופח (או 2 כוסות, לפשטידה אוורירית יותר)
2 ביצים
חצי כוס שמן
שמנת חמוצה (להגשה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים את תפוחי האדמה המגוררים עם הבצל, ומניחים במסננת עד שהנוזלים מופרשים החוצה.
3 מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
4 בקערת ערבוב מערבבים את הקמח, הביצים והשמן עד שהם הופכים לבצק. ממשיכים ללוש עד איחוד.
5 מוסיפים את תפוחי האדמה והבצל הסחוטים מנוזלים, ולשים אותם לתוך הבצק עד שנוצר בצק אחיד.
6 שופכים את התערובת לתבנית עגולה או מלבנית, משומנת, ומכניסים לתנור לכ-45 עד 50 דקות.
7 מגישים עם שמנת חמוצה בצד.
8 ניתן להפחית את כמות הקמח לארבע כפות ולטגן לביבות נפלאות מאותה תערובת.