אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

צלעות טלה בליווי מחית בטטה ופלפלים קלויים בגריל

ברוטב יין ופיסטוקים

מאיר רוזנברג | מלון רימונים גלי כנרת | פורסם 03/09/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

10 י"ח צלעות טלה

כוס שמן זית

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית מלח

½ כוס יין אדום

3 גבעולי רוזמרין

4 י"ח בטטה בגודל בינוני

50 גרם מחמאה או מרגרינה

3 י"ח פלפל אדום

3 י"ח פלפל צהוב

3 י"ח פלפל ירוק

כפית שום טחון

לרוטב:

1.5 כוס מים

¼ כוס יין אדום

2 כפות סויה

כף אבקת מרק בשר

קורט פלפל שחור

כף קורנפלור

150 גרם פיסטוקים קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 משרים את הצלעות בשמן זית, פלפל, מלח, יין ורוזמרין למשך שעה.

2 צולים את הצלעות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30 דקות.

3 מבשלים את הבטטה ומכינים מחית (ערבוב של הבטטה עם מחמאה, מלח ופלפל).

4 חותכים את הפלפלים ("חיתוך דפנות"), מערבבים את הפלפלים עם שמן זית, מלח, פלפל ושום.

5 צולים את הפלפלים בתנור בחום 200 מעלות למשך 10 דקות.

6 להכנת הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב, למעט הפיסטוקים והקורנפלור, ומבשלים על אש נמוכה למשך 10 דקות.

7 מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס מים (קרים) ובוזקים לנוזל החם, מרתיחים שוב ומכבים את הגז.

8 להגשה: מסדרים במרכז הצלחת את מחיית הבטטה, עליו את הצלעות ומסביב את הפלפלים הקלויים ואת הרוטב. על הרוטב מפזרים את הפיסטוקים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה