אוכל
צילום׃ 2sxc

אורז עם לימונים כבושים ובשר טחון

מנת הילדות של רן וסילבר ממאסטר שף

רן וסילבר | מאסטר שף | פורסם 01/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס אורז בסמטי.
כוס וחצי מים רותחים
1 ק"ג בשר טחון עם שומן כבש.
חופן פטרוזיליה קצוצה.
5 לימונים כבושים חתוכים לרבעים.
שמן זית.
מלח פלפל.

אופן ההכנה:

1 בסיר קטן מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את כוס האורז ומערבבים כשלוש דקות עד שכל האורז מכוסה בשמן הזית. 2. מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, מכסים ומעבירים לאש קטנה כ-15 דקות עד שהאורז מוכן. 3. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומטגנים את הבשר תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהוא כמעט מוכן. 4. מוסיפים את האורז המוכן למחבת וממשיכים לערבב את יחד עם הבשר. 5. קוצצים את הלימונים הכבושים, מוסיפים לאורז ולבשר ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל. 6. כדקה לפני ההגשה מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה ומגישים.