קארי כבש בדלעת
תבשיל הודי עשיר וריחני, מוגש בדלעת ערמונים מתקתקה ואגוזית, עם פיתות הודיות דקות
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 דלעות ערמונים
500 גרם בשר כבש טחון
2 בצלים קצוצים
עגבנייה קלופה וקצוצה לקוביות קטנות
פלפל ירוק חריף נקי מחרצנים, פרוס דק
כפית כורכום
זרעים מארבעה תרמילי הל
כפית זרעי כמון כתוש
כוכב אניס
כף זרעי כוסברה
10 שיני שום קלופות וקצוצות גס
3 ס"מ שורש זנגביל מקולף, קצוץ דק
500 מ"ל קרם קוקוס
כפית גראם מסאלה
2-3 חוטי זעפרן
12-16 סרטים בעובי חצי מילימטר מקוביית דלעת רגילה (ניתן לקלף באמצעות קולפן ירקות רגיל, או במנדולינה)
2 כפות סוכר לבן
שמן זית
מלח גס
כוס כוסברה טרייה קצוצה
לצ'פאטי
חצי כוס קמח לבן
חצי כוס קמח מלא
כוס מים
שתי כפיות מלח
אופן ההכנה:
1 חוצים את דלעת הערמונים, מורחים בשמן זית, מפזרים מלח גס ופלפל שחור ומכניסים לתנור אפייה שחומם ל-180 מעלות, למשך 30 דקות.
2 לאחר שלושים דקות, עם כף מסירים את הזרעים וחלק מתוכן הדלעות, כך שנוצרים כלי קיבול לקארי בהמשך, עם דפנות בעובי סנטימטר. את הזרעים זורקים (ניתן להשתמש בחלקם) ואת הבשר שהסרנו מוסיפים בהמשך לקארי.
3 מורחים את קעריות הדלעת בשמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור ל-15 דקות נוספות.
4 מסדרים את פרוסות הדלעת הדקות על צלחת ומפזרים עליהן את הסוכר. משהים למשך 30 דקות.
5 מטגנים את הבצל בשמן זית עד לשקיפות, מוסיפים את העגבנייה והפלפל החריף וממשיכים לטגן 2 דקות.
6 מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד לשינוי הצבע.
7 על מחבת יבשה קולים במשך חצי דקה את התבלינים היבשים.
8 כותשים את התבלינים, מוסיפים את השום והג'ינג'ר ואם יש צורך גם מעט שמן זית וכותשים את הכל למשחה.
9 מוסיפים את משחת התבלינים לתערובת הבשר וממשיכים לטגן כ-3 דקות.
10 מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים היטב, מכסים ומעבירים לאש נמוכה למשך 30 דקות. מידי פעם מערבבים.
11 טועמים ומשפרים תיבול, בעיקר מלח או פלפל.
12 בתום חצי שעת בישול, מוסיפים כפית גראם מסאלה, מעט זעפרן ומערבבים במשך דקה.
13 מסירים מהאש ומוסיפים את רוב הכוסברה הקצוצה.
14 את תערובת הבשר מחלקים בין כלי הדלעת האפויים ומחזירים לתנור למשך 5 דקות.
15 מעבירים לכלי הגשה, מפזרים את שארית הכוסברה הטרייה ומקשטים עם חתיכות הדלעת הכבושה.
16 לכל מנה מצרפים 2 צ'פאטי ומגישים.
להכנת הצ'פאטי:
17 מנפים את הקמחים, מוסיפים את המלח ואת המים ולשים לבצק גמיש ונוח לעבודה. אם דביק מידי – מוסיפים עוד קמח. אם קשה מידי – מוסיפים מעט מים. כדאי לתת לבצק לנוח במשך 30 דקות, אולם אפשר גם לעבוד איתו מיד.
18 קורצים כדורים בגודל כדור פינג פונג קטן.
19 על משטח מקומח, בעזרת מערוך משטחים את כדורי הבצק, מהמרכז החוצה, מסובבים 90 מעלות בכל לישה. בסוף צריך לצאת עיגול בצק בעובי מילימטר. מסירים את עודפי הקמח.
20 על מחבת יבשה וחמה, מטגנים את עלה הבצק במשך כמה שניות, עד שהמתחילות להיווצר בועות קטנות.
21 הופכים את הצ'פאטי ומטגנים במשך כמה שניות נוספות, עד ששוב מופיעות בועות קטנות. בצד הזה קצת יותר קשה לראות את הבועות היות והוא כבר אפוי. לא לחכות יותר מ-10 שניות, בהנחה שהמחבת חמה.
22 מעבירים את הצ'פאטי מיד לאש גלויה (ישר על הגז) או שמבעירים עם הלהבה הכחולה מברנר. תוך 2 שניות הצ'פאטי מתנפח. הופכים ומנפחים עוד 2-3 שניות מהצד השני ומעבירים לשמירה בין שני דפי אלומיניום, עד ההגשה.
23 הצ'פאטי מתייבש מהר מאד ולכן מומלץ להכין אותם ממש בסמוך להגשה.