אוכל

סהרוני שמנת וקוקוס

עוגיות קוקוס פריכות מצופות שוקולד מריר, גם יפות וגם טעימות

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 28/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 142 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם קמח (כוס וחצי)

80 גרם קורנפלור (חצי כוס ועוד כף)

50 גרם סוכר (רבע כוס)

5 שקיות סוכר וניל

200 גרם חמאה רכה

140 גרם פתיתי קוקוס (כוס וחצי)

1 שקית אבקת אפייה

150 מ"ל שמנת מתוקה 38% (10 כפות, או שני שליש כוס)

לציפוי:

100 גרם אבקת סוכר

4 שקיות סוכר וניל

לציפוי שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי העוגיות (רצוי במיקסר עם וו גיטרה) עד לקבלת בצק אחיד.

2 עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

3 לאחר צינון יוצרים מהבצק 35-40 כדורים בקוטר 1.5 ס"מ, ומקפלים לצורת סהרון.

4 מסדרים את הסהרונים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת מעט (רצוי בספריי שמן), ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20 דקות.

5 בזמן שהסהרונים בתנור, מערבבים את אבקת הסוכר עם סוכר הווניל.

6 כשהעוגיות מוכנות מניחים להן להתקרר מעט כדי שיתקשו, ואז, בעודן חמימות, טובלים בזהירות בתערובת אבקת הסוכר. מניחים להצטנן.

7 ממיסים את השוקולד המריר בבן מארי (סיר מעל סיר עם מים רותחים). טובלים את העוגיות עד אמצען, ומניחים בשכבה אחת לייבוש. אפשרות נוספת (כמו בסרטון): מעבירים את השוקולד לשק זילוף וזולפים על העוגיות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!