מניפת תפוח אדמה ברוטב יוגורט ועשבי תיבול
המנה הזאת היא ווינרית אמיתית: יפה ומגרה, עושה רושם, לא יקרה ואין סיכוי שהיא לא תתחסל ברגע שתונח על השולחן. והמניפה? אתם לא מבינים אפילו כמה פשוט לחתוך ככה את התפודים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 תפוחי אדמה גדולים
1 זוג מקלות אכילה סיניים
3 כפות עשבי תיבול קצוצים: נענע/בזיליקום/אורגנו/פטרוזיליה
1 שן שום כתושה
1 כפית מלח גס
5 כפות שמן זית
לרוטב היוגורט:
1 כוס יוגורט בטעם טבעי
1 כפית מלח
1 כף שמן זית
2 כפות פטרוזיליה/עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1 מניחים את מקלות האכילה משני צדי תפוח האדמה.
2 חורצים עם סכין מניפה על תפוח האדמה (תפקיד מקלות האכילה הוא לעצור את הסכין כך שתפוח האדמה ייפרס למניפה ולא יישבר בעת החיתוך).
3 מניחים את תפוח האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4 מערבבים את עשבי התיבול עם השום, המלח ושמן הזית ומברישים את תפוחי האדמה.
5 אופים את התפודים בתנור בחום של 200 מעלות במשך כ-35-40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
6 מערבבים את מרכיבי רוטב היוגורט ומזלפים מעל המניפות בעת ההגשה.
המתכון הוא חלק מתזונה ים תיכונית, הידועה בסגולותיה הבריאותיות ובתרומה שלה לשמירה על אורח חיים בריא ומניעת מחלות. הרגלי התזונה של תושבי אגן הים התיכון, שהתבססו על מוצרי מזון זמינים, זולים וטריים, מוכיחים את עצמם גם היום כמומלצים לשמירה על בריאות תקינה. תזונה ים תיכונית מתאפיינת בשמן זית כמקור עיקרי לשמן, ריבוי פירות וירקות, קטניות, דגנים, אגוזים וזרעים, וצריכה יומית מתונה של מוצרי חלב - בעיקר יוגורט וגבינות צאן. מוצרי החלב משתלבים בתזונה הים תיכונית ועל פי ההמלצות של משרד הבריאות מומלץ לצרוך 2-3 מנות חלב (או תחליפים) ביום.