עוגת גבינה ותותים בצנצנת
מתכון נפלא לארוחה רומנטית, כל מה שצריך זה שתי כפיות וצנצנת אחת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתערובת הגבינה:
250 גרם גבינת שמנת 30% (גביע)
130 גרם אבקת סוכר (חצי כוס+2 כפות)
קליפה מגוררת מחצי לימון
גרגירים מחצי מקל וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל)
לשטרויזל אגוזי לוז:
300 גרם קמח (2 כוסות+2 כפות)
200 גרם סוכר
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס (כוס)
3 קמצוצי מלח
לרוטב:
300 גרם תות שדה
100 גרם פטל אדום קפוא
200 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון
כלים:
שק זילוף
צנצנות זכוכית קטנות, 180-225 מ"ל, או כוסות זכוכית יפות
אופן ההכנה:
1 מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים גבינת שמנת עם אבקת סוכר, גרידת לימון ווניל. מקציפים את השמנת המתוקה למרקם יציב ורך ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. מעבירים את התערובת לשק זילוף.
2 מכינים את השטרויזל: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, סוכר, חמאה ואגוזי לוז עד לקבלת פירורים גסים. אופים כ-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, מערבבים את הפירורים ואופים עוד 7 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.
3 מכינים את הרוטב: מנקים את התותים מהעוקץ וחוצים אותם לשניים. מעבירים לסיר, מוסיפים את הפטל והסוכר, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית 10-12 דקות. סוחטים חצי לימון לתוך הרוטב, מערבבים ומורידים מהאש.
4 מרכיבים את המנה: מניחים בתחתית הצנצנת או כוס הזכוכית את רוטב הפירות.
מזלפים שכבת גבינה, מפזרים מעל שטרויזל, ושוב גבינה. מסיימים בעוד שכבה של רוטב. מגישים, או שומרים בקירור.
הערה: ניתן לשלב ברוטב כל מיני סוגים של פירות יער, או קוביות תפוחים, קינמון וצימוקים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!