אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת גבינה ותותים בצנצנת

מתכון נפלא לארוחה רומנטית, כל מה שצריך זה שתי כפיות וצנצנת אחת

רינת צדוק | מאפיית לחמים | פורסם 08/03/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתערובת הגבינה:

250 גרם גבינת שמנת 30% (גביע)

130 גרם אבקת סוכר (חצי כוס+2 כפות)

קליפה מגוררת מחצי לימון

גרגירים מחצי מקל וניל

250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל)

לשטרויזל אגוזי לוז:

300 גרם קמח (2 כוסות+2 כפות)

200 גרם סוכר

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס (כוס)

3 קמצוצי מלח

לרוטב:

300 גרם תות שדה

100 גרם פטל אדום קפוא

200 גרם סוכר

מיץ מחצי לימון

כלים:

שק זילוף

צנצנות זכוכית קטנות, 180-225 מ"ל, או כוסות זכוכית יפות

אופן ההכנה:

1 מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים גבינת שמנת עם אבקת סוכר, גרידת לימון ווניל. מקציפים את השמנת המתוקה למרקם יציב ורך ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. מעבירים את התערובת לשק זילוף.

2 מכינים את השטרויזל: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, סוכר, חמאה ואגוזי לוז עד לקבלת פירורים גסים. אופים כ-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, מערבבים את הפירורים ואופים עוד 7 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.

3 מכינים את הרוטב: מנקים את התותים מהעוקץ וחוצים אותם לשניים. מעבירים לסיר, מוסיפים את הפטל והסוכר, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית 10-12 דקות. סוחטים חצי לימון לתוך הרוטב, מערבבים ומורידים מהאש.

4 מרכיבים את המנה: מניחים בתחתית הצנצנת או כוס הזכוכית את רוטב הפירות.

מזלפים שכבת גבינה, מפזרים מעל שטרויזל, ושוב גבינה. מסיימים בעוד שכבה של רוטב. מגישים, או שומרים בקירור.

הערה: ניתן לשלב ברוטב כל מיני סוגים של פירות יער, או קוביות תפוחים, קינמון וצימוקים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!