צילום׃ עודד קרני
כרובית ממולאת בבשר טחון
נשמע מסובך בהתחלה, אבל מסתבר שמדובר בהפקה טעימה ופשוטה למדי
סמדר וקנין | סמדיש
| פורסם 30/10/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
300 גרם בשר טחון
כרובית
1 חבילת כוסברה
1/2 חבילת פטרוזיליה
1 בצל
1 תפוחי אדמה
ראס אל חנות
מלח
שתי כפות שמן
קמח
ביצה
כורכום
פלפל לבן
לימון כבוש
מרק עוף
חצי לימון
אופן ההכנה:
1 מנקים ומפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים.
2 טוחנים את הבשר עם הירק, תפוחי אדמה והבצל. מערבבים ומתבלים בראס אל חנות, מעט מלח ושתי כפות שמן.
3 חורצים את פרחי הכרובית באמצע, מכניסים לתוכם מהבשר הטחון המתובל, מחממים שמן עמוק, טובלים את הכרובית הממולאת בקמח וביצה, מטגנים ומוציאים.
4 מנקים ומסדרים את גבעולי הכרובית וכל שאריות הירקות בתחתית הסיר ומעל שמים את הכרוביות הממולאות והמטוגנות.
5 ממיסים בכוס, 1 כפית כרכום, 1 כפית פלפל לבן, 1 כף מרק עוף.
6 מקלפים את הלימון חותכים לקוביות קטנות ומפזרים מעל.
7 מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 35-45 דקות, עד צימצום הרוטב.