אוכל
צילום׃ עודד קרני

כרובית ממולאת בבשר טחון

נשמע מסובך בהתחלה, אבל מסתבר שמדובר בהפקה טעימה ופשוטה למדי

סמדר וקנין | סמדיש | פורסם 30/10/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

300 גרם בשר טחון

כרובית

1 חבילת כוסברה

1/2 חבילת פטרוזיליה

1 בצל

1 תפוחי אדמה

ראס אל חנות

מלח

שתי כפות שמן

קמח

ביצה

כורכום

פלפל לבן

לימון כבוש

מרק עוף

חצי לימון

אופן ההכנה:

1 מנקים ומפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים.

2 טוחנים את הבשר עם הירק, תפוחי אדמה והבצל. מערבבים ומתבלים בראס אל חנות, מעט מלח ושתי כפות שמן.

3 חורצים את פרחי הכרובית באמצע, מכניסים לתוכם מהבשר הטחון המתובל, מחממים שמן עמוק, טובלים את הכרובית הממולאת בקמח וביצה, מטגנים ומוציאים.

4 מנקים ומסדרים את גבעולי הכרובית וכל שאריות הירקות בתחתית הסיר ומעל שמים את הכרוביות הממולאות והמטוגנות.

5 ממיסים בכוס, 1 כפית כרכום, 1 כפית פלפל לבן, 1 כף מרק עוף.

6 מקלפים את הלימון חותכים לקוביות קטנות ומפזרים מעל.

7 מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 35-45 דקות, עד צימצום הרוטב.