אוכל

כדורי אורז במילוי גבינות

מתכון נפלא לערב גבינות ויין

אור גץ | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 29/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכדורים

3 כוסות אורז לבן מבושל פשוט, קר מהמקרר.
2 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
4 כפות שמן זית
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
1 כף תימין
מלח,פלפל שחור טחון

למילוי

8 קוביות קשקבל
8 כדורי מוצרלה קטנים
8 קוביות פטה

לרוטב

רבע כוס שמן זית
5 שיני שום חצויות
1 בצל קצוץ
1 כף תימין
1/2 קילוגרם עלי תרד טריים
שליש כוס יין לבן יבש
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

הכנה: 1. מחממים שמן לטיגון עמוק. 2. מערבבים בקערה את האורז, הביצים, פירורי הלחם, שמן הזית, הפטרוזיליה, התימין, המלח והפלפל לתערובת אחידה ודביקה מעט. 3. מחלקים את התערובת ל-24 כדורים, טומנים בכל אחד מהם כדור מוצרלה, או קוביית פטה או קובייה של גבינת קשקבל ומהדקים לכדור נאה. 4. מצפים את הכדורים: טובלים את הכדורים בביצים הטרופות, אחר כך בפירורי הלחם ומטגנים אותם בשמן עמוק וחם עד שהכדורים זהובים. מוציאים ומסננים. 5. הכנת הרוטב: מניחים את השמן בווק, כשהוא חם מכניסים פנימה את השום, הבצל והתימין ומטגנים תוך עירבוב דקותיים. 6. מוסיפים את עלי התרד ומטגנים דקה נוספת, ממליחים ומפלפלים. 7. מוסיפים את היין ומבשלים עוד דקה. 8. לבסוף מוסיפים את כדורי האורז המטוגנים לערבוב בישול- של דקה נוספת.