אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

קוגל ירושלמי

המתיקות המסורתית של הקוגל האשכנזי זוכה לשדרוג מרתק

אורלי פלאי-ברונשטיין | על השולחן | פורסם 15/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 470 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

400 גרם אטריות ביצים (דקות, בינוניות או רחבות)

1 כף מלח

1/3 כוס שמן

300 גרם (½1 כוסות) סוכר

4 ביצים טרופות

3-1 כפיות פלפל שחור טחון טרי

1 כפית קינמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות.

2 מבשלים אטריות בסיר עם שפע מי מלח רותחים, כל סוג אטריות לפי הוראות היצרן המותאמות לו. מסננים.

3 מחממים שמן בסיר מצופה שמתאים גם לתנור. מוסיפים כוס סוכר וממיסים לקרמל זהוב (5 דקות על להבה בינונית-גבוהה). מוסיפים את האטריות החמות ומערבבים.

4 מערבבים ביצים, 1/2 כוס סוכר, מלח, פלפל שחור וקינמון ויוצקים על האטריות. מערבבים היטב.

5 משטחים את התערובת בסיר, מנמיכים את הלהבה ומטגנים 15 דקות עד שהשוליים משחימים.

6 מעבירים לתנור ואופים שעתיים-שלוש (או לילה בטמפ’ של 100 מעלות).