צילום׃ דניאל לילה, על השולחן
קוגל ירושלמי
המתיקות המסורתית של הקוגל האשכנזי זוכה לשדרוג מרתק
אורלי פלאי-ברונשטיין | על השולחן
| פורסם 15/12/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (7 מנות):
400 גרם אטריות ביצים (דקות, בינוניות או רחבות)
1 כף מלח
1/3 כוס שמן
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
4 ביצים טרופות
3-1 כפיות פלפל שחור טחון טרי
1 כפית קינמון (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-150 מעלות.
2 מבשלים אטריות בסיר עם שפע מי מלח רותחים, כל סוג אטריות לפי הוראות היצרן המותאמות לו. מסננים.
3 מחממים שמן בסיר מצופה שמתאים גם לתנור. מוסיפים כוס סוכר וממיסים לקרמל זהוב (5 דקות על להבה בינונית-גבוהה). מוסיפים את האטריות החמות ומערבבים.
4 מערבבים ביצים, 1/2 כוס סוכר, מלח, פלפל שחור וקינמון ויוצקים על האטריות. מערבבים היטב.
5 משטחים את התערובת בסיר, מנמיכים את הלהבה ומטגנים 15 דקות עד שהשוליים משחימים.
6 מעבירים לתנור ואופים שעתיים-שלוש (או לילה בטמפ’ של 100 מעלות).