אוכל

אושפלאו

אם יש מנה שמוכיחה יותר טוב מהכל עד כמה שלם יכול להיות גדול מסך חלקיו, אין ספק שמדובר באושפלאו - התבשיל הבוכרי שמוציא מאורז, בשר וירקות את הטוב ביותר שבשלושתם. וכשמדובר במתכון של אהרוני אז בכלל

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 06/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 241 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 כוסות אורז עגול, שטוף היטב ומושרה במים

חצי כוס שמן

5 בצלים גדולים, פרוסים

2 כפות גרגירי כמון שלמים

מלח

פלפל שחור גרוס

6 פולקעס של עוף, מנוקים

1 ק"ג כבש חתוך לקוביות

8 גזרים, חתוכים לרצועות

2 ראשי שום שלמים, מנוקים

1 כוס צימוקים

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים

1 רימון מפורק לגרגירים

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את הבצל עם מחצית מכמות הכמון, מלח ופלפל כ-5 דקות. מוציאים ומטגנים את שוקי העוף עד השחמה. מטגנים גם את קוביות הבשר להשחמה. מוסיפים כוס מים רותחים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי, עד שהבשר רך.

2 מוסיפים לסיר את הבצל והעוף. עליהם מניחים את הגזר, השום, הצימוקים, החומוס, יתרת גרגירי הכמון ולבסוף את האורז. ממליחים ומפלפלים.

3 מכסים במים ועוד 2 ס"מ. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. יוצרים "ארובות" באורז, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות.

4 מעבירים לצלחת הגשה על פי סדר הוצאת הדברים מהסיר (אורז, עליו גזר-חומוס-צימוקים ולבסוף הבשר). זורים מעל את גרגירי הרימון ומגישים.