אושפלאו
אם יש מנה שמוכיחה יותר טוב מהכל עד כמה שלם יכול להיות גדול מסך חלקיו, אין ספק שמדובר באושפלאו - התבשיל הבוכרי שמוציא מאורז, בשר וירקות את הטוב ביותר שבשלושתם. וכשמדובר במתכון של אהרוני אז בכלל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
4 כוסות אורז עגול, שטוף היטב ומושרה במים
חצי כוס שמן
5 בצלים גדולים, פרוסים
2 כפות גרגירי כמון שלמים
מלח
פלפל שחור גרוס
6 פולקעס של עוף, מנוקים
1 ק"ג כבש חתוך לקוביות
8 גזרים, חתוכים לרצועות
2 ראשי שום שלמים, מנוקים
1 כוס צימוקים
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
1 רימון מפורק לגרגירים
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את הבצל עם מחצית מכמות הכמון, מלח ופלפל כ-5 דקות. מוציאים ומטגנים את שוקי העוף עד השחמה. מטגנים גם את קוביות הבשר להשחמה. מוסיפים כוס מים רותחים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי, עד שהבשר רך.
2 מוסיפים לסיר את הבצל והעוף. עליהם מניחים את הגזר, השום, הצימוקים, החומוס, יתרת גרגירי הכמון ולבסוף את האורז. ממליחים ומפלפלים.
3 מכסים במים ועוד 2 ס"מ. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. יוצרים "ארובות" באורז, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות.
4 מעבירים לצלחת הגשה על פי סדר הוצאת הדברים מהסיר (אורז, עליו גזר-חומוס-צימוקים ולבסוף הבשר). זורים מעל את גרגירי הרימון ומגישים.