יח``צ׃ יחסי ציבור
פילה דג צרוב עם סלסה אננס וטרגון
שילוב טעמים שנותן מתיקות למנה
רונית פנסו | גלובס
| פורסם 27/08/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
לדג
נתחי דג ים מכל סוג שאוהבים, נקיים מעור ומעצמות במשקל כ-200 גרם כל אחד
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לסלסה
2 כוסות קוביות אננס, רצוי טרי
1 בצל אדום קטן קצוץ דק
2 כפות עלי טרגון טרי קצוץ גס
חצי פלפל ירוק חריף, או לפי הטעם, קצוץ גס
מיץ מלימון גדול בשל
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת פסים עד שהיא חמה מאוד.
2 מברישים את הדג בשמן זית ומניחים את הנתח במחבת החמה. צולים 4-5 דקות. הופכים בעזרת מרית וצולים מהצד השני עוד 4-5 דקות, תלוי בעובי הנתח.
3 במקביל, מכינים את הסלסה על ידי ערבוב כל החומרים בקערה.
4 מוציאים את הדג מהמחבת, זורים מעליו מלח גס ופלפל גרוס. מגישים מיד, עם הסלסה בצד.