אוכל
תמונת AVI׃ mako

רביולי טונה במילוי פרידה ושומר עם סלסת מנגו

פרוסות טונה דקות ממולאות בדג ושומר אפוי עם מתקתקות מנגו מופלאה

גילי הלפטק ויוסי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 07/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לרביולי טונה:

2 שומר

שמן זית

1 פילה פרידה אדומה, ללא העור

200 גרם טונה אדומה טרייה

מלח, פלפל

לסלסה:

1 מנגו, מקולף וחתוך לקוביות קטנות

1 נקטרינה, חתוכה לקוביות קטנות

½ פלפל צ'ילי, חתוך דק מאוד

חופן עלי ריג'ילה

שמן זית

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

להכנת הדגים:

1 חוצים את השומר וחותכים כל חצי לאורכו, לפרוסות עבות. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

2 מניחים בתבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשל כ-15 דקות. מצננים מעט וחותכים לקוביות קטנות.

3 קוצצים את פילה הפרידה דק מאוד ומערבבים בקערה יחד עם השומר הקצוץ. מתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

4 חותכים את נתח הטונה לפרוסות דקות ככל האפשר. שמים את פרוסות הטונה בין שני ניירות אפייה ומשטחים עם פטיש שניצלים לפרוסות דקות מאוד, כמעט שקופות.

5 חותכים את הפרוסות לריבועים בגודל של כ-5X5 ס"מ. במרכז כל ריבוע שמים כף ממלית הדג והשומר. מקפלים את פרוסת הטונה על המלית ומצמידים היטב. באמצעות חורץ עיגולים חותכים את הרביולי לקבלת צורת סהר.

להכנת הסלסה:

6 מערבבים יחד את הפירות, פלפל צ'ילי ועלי הריג'לה. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

7 להגשת המנה, במרכז צלחת גדולה מניחים 3 כפות מהסלסה ועליה מניחים את הרביולי המוכנים. על כל רביולי שמים מעט מהסלסה. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס.