רביולי טונה במילוי פרידה ושומר עם סלסת מנגו
פרוסות טונה דקות ממולאות בדג ושומר אפוי עם מתקתקות מנגו מופלאה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
לרביולי טונה:
2 שומר
שמן זית
1 פילה פרידה אדומה, ללא העור
200 גרם טונה אדומה טרייה
מלח, פלפל
לסלסה:
1 מנגו, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
1 נקטרינה, חתוכה לקוביות קטנות
½ פלפל צ'ילי, חתוך דק מאוד
חופן עלי ריג'ילה
שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
להכנת הדגים:
1 חוצים את השומר וחותכים כל חצי לאורכו, לפרוסות עבות. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
2 מניחים בתבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשל כ-15 דקות. מצננים מעט וחותכים לקוביות קטנות.
3 קוצצים את פילה הפרידה דק מאוד ומערבבים בקערה יחד עם השומר הקצוץ. מתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
4 חותכים את נתח הטונה לפרוסות דקות ככל האפשר. שמים את פרוסות הטונה בין שני ניירות אפייה ומשטחים עם פטיש שניצלים לפרוסות דקות מאוד, כמעט שקופות.
5 חותכים את הפרוסות לריבועים בגודל של כ-5X5 ס"מ. במרכז כל ריבוע שמים כף ממלית הדג והשומר. מקפלים את פרוסת הטונה על המלית ומצמידים היטב. באמצעות חורץ עיגולים חותכים את הרביולי לקבלת צורת סהר.
להכנת הסלסה:
6 מערבבים יחד את הפירות, פלפל צ'ילי ועלי הריג'לה. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
7 להגשת המנה, במרכז צלחת גדולה מניחים 3 כפות מהסלסה ועליה מניחים את הרביולי המוכנים. על כל רביולי שמים מעט מהסלסה. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס.