עוגת דבש קלאסית בחושה בציפוי אייסינג
שילוב מושלם של מרכיבים פשוטים לעוגה שלא תרצו לשכוח
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
לעוגה
2 כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
2 ביצים מס' 1
120 גרם חמאה/מרגרינה מומסת פושרת
2 וחצי כוסות קמח מנופה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כף קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית פלפל שחור אנגלי טחון
1 כף קקאו כהה
1 כוס קפה שחור חם
1 חלבון
1 כוס אבקת סוכר
לאייסינג
1 חלבון
1 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל175 מעלות.
2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים שמן, סוכר, דבש, ביצים וחמאה/מרגרינה מומסת. מערבבים כ-5 דקות.
3 מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, קינמון, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר, פלפל וקקאו. מוסיפים למיקסר ומערבבים כדקה. מוסיפים את הקפה השחור באיטיות.
4 מוזגים את המסה לתבניות ואופים בתנור חם כ-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.
5 לאייסינג, מערבבים את החלבון עם אבקת הסוכר עד למרקם חלק ונוזלי. מכינים את האייסינג רק בסמוך למועד ההגשה.
6 מקררים לחלוטין את העוגה. לפני ההגשה, בעזרת כפית או שק זילוף, מקשטים את העוגה עם האייסינג.