אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת דבש קלאסית בחושה בציפוי אייסינג

שילוב מושלם של מרכיבים פשוטים לעוגה שלא תרצו לשכוח

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 12/09/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לעוגה

2 כוס שמן קנולה

1 כוס סוכר

1 כוס דבש

2 ביצים מס' 1

120 גרם חמאה/מרגרינה מומסת פושרת

2 וחצי כוסות קמח מנופה

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1 כף קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

1/4 כפית פלפל שחור אנגלי טחון

1 כף קקאו כהה

1 כוס קפה שחור חם

1 חלבון

1 כוס אבקת סוכר

לאייסינג

1 חלבון

1 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל175 מעלות.

2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים שמן, סוכר, דבש, ביצים וחמאה/מרגרינה מומסת. מערבבים כ-5 דקות.

3 מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, קינמון, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר, פלפל וקקאו. מוסיפים למיקסר ומערבבים כדקה. מוסיפים את הקפה השחור באיטיות.

4 מוזגים את המסה לתבניות ואופים בתנור חם כ-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.

5 לאייסינג, מערבבים את החלבון עם אבקת הסוכר עד למרקם חלק ונוזלי. מכינים את האייסינג רק בסמוך למועד ההגשה.

6 מקררים לחלוטין את העוגה. לפני ההגשה, בעזרת כפית או שק זילוף, מקשטים את העוגה עם האייסינג.