אוכל
תמונת AVI׃ mako

מרנג לימון

הקינוח האגדי בתוספת קלילה וחמצמצה. חוויה קיצית מרעננת

שי סרמני | מאסטר שף | פורסם 01/09/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למרנג

4 חלבונים בטמפרטורת החדר

11/4 כוס סוכר

1 כפית חומץ

1 כפית תמצית וניל

1 כף קורנפלור

לקרם הלימון ונענע

4 ביצים ו-4 חלמונים נוספים

½ כוס סוכר

¾ כוס מיץ לימון טרי

קליפה מגורדת מ-2 לימונים

1/3 זר נענע טרייה

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

להכנת המרנג:

1 מקציפים חלבונים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.

2 מקציפים על מהירות גבוהה כ-10 דקות עד לקבלת קצף יציב ונוקשה. מוסיפים וניל, קונפלור וחומץ ומקציפים כ-2 דקות נוספות.

3 מזלפים בעזרת שק זילוף וצנתר משונן את קרם המרנג על נייר אפייה בצורה של צריחים צמודים אחד לשני עד סגירת מעגל וכך גם בפנים העיגול. אופים בתנור על 140 מעלות כ-50-60 דקות.

4 מכבים את התנור אך משאירים בתוכו לעוד כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים במקום יבש עד לצינון מלא.

להכנת הקרם:

1 בקערת זכוכית טורפים היטב את הביצים והחלמונים.

2 מוסיפים את הסוכר, המיץ וקליפת הלימון ומערבבים לבלילה אחידה.

3 מניחים את הקערה על בן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים) ומערבבים כ-5 דקות. מוסיפים את זר הנענע ומבשלים עוד כ- 5 דקות תוך ערבוב תמידי עד להסמכה. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד הטמאה מלאה.

4 מסננים את התערובת אל קערה נקייה, מכסים בניילון נצמד כשהניילון נוגע בקרם למניעת יצירת קרום. מקררים כשעתיים.

להגשה:

מניחים את בסיס המרנג בצלחת הגשה, מוזגים את קרם הלימון על המרנג, מעטרים בעלי נענע טריים ומקררים כשעה.