חצילים בתחמיץ
כשאנחנו מחפשים מתכון שמוציא מירקות את הכי טוב שלהם, אנחנו דבר ראשון פונים לאיל שני. סלט החצילים הזה, שקודם מטגנים ואז מחמיצים בקופסה בקומות, מוכיח שבצדק
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 חציל
חצי ליטר שמן חמניות או תירס, לטיגון
לתחמיץ:
חצי כוס חומץ יין לבן
כוס מים
מלח
2 שיני שום, קצוצות
שמיר קצוץ
פלפל סודני חריף יבש, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1 בעזרת סכין חדה מסירים את השפיץ של החציל ואת הפטמה ופורסים אותו לאורכו לפרוסות בעובי של ס"מ. חוצים כל פרוסה לרוחבה.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
2 מחממים שמן לטיגון.
3 מטגנים את החצילים משני הצדדים עד להזהבה יפה, מסננים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
4 מכינים תחמיץ: שופכים את החומץ והמים לקערת ערבוב ומוסיפים את המלח, השום, השמיר והפלפל החריף. טורפים במטרפה עד שהמלח נמס.
5 מרצפים תבנית פיירקס קטנה (או תבנית אחרת) בשכבה אחת של החציל המטוגן, מוזגים מן התחמיץ עד כיסוי, מרצפים שכבה נוספת ושוב מוזגים עד כיסוי. כך עד שנגמרות פרוסות החציל. אחרי 5 דקות ניתן לאכול.
* אפשר להגיש עם גבינת פטה למנה חלבית או כליווי לכל ארוחה אחרת.