אוכל
תמונת AVI׃ mako

מלטליאטה סלק עם גבינת עיזים ופסטו

פסטה טרייה שהיא רחבה יחסית ובשרנית, אך עם זאת מעודנת ואלגנטית

איריס כספי | מאסטר שף | פורסם 08/09/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לרוטב הפסטו

2 כוסות עלי בזיליקום (להקפיד לא להכניס את הגבעולים)

3 שיני שום

חופן וחצי של צנוברים

שמן זית

½ כפית מלח

¼ כוס גבינת פרמזן מגוררת

לפסטה

2 סלקים קטנים

2 כפות מים

500 גרם קמח לבן

2 ביצים

1 חלמון ביצה

½ כפית מלח

לשברי גבינת העיזים

רול גבינת עזים מסוג שברה (Chèvre)

חלבון ביצה

¼ כוס קצח

3 כפות שמן זית

מרכיבים נוספים

¼ כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

אופן הכנת רוטב הפסטו:

1 מערבלים במעבד מזון את עלי הבזיליקום, השום, הצנוברים והמלח עם 2 כפות שמן זית. מזליפים פנימה, תוך כדי הערבול, שמן זית באיטיות עד שזה הופך לתערובת חלקה.

2 מוסיפים למעבד המזון את הפרמזן ומפעילים בפולסים כמה פעמים עד שהכל מתערבב יחדיו.

אופן הכנת הפסטה:

1 מכניסים שני סלקים חתוכים לרבעים ועטופים בנייר אפייה לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות למשך 40 דקות (עד שהסלקים רכים למגע).

2 מקלפים את הסלקים וטוחנים במעבד מזון עם 2 כפות מים עד לקבלת מרקם חלק ודייסתי ומניחים בצד להתקרר.

3 מערבלים במעבד מזון את כל מרכיבי הפסטה, כולל מחית הסלקים עד שהכל מתערבב והופך לבצק.

4 מעבירים את הבצק למשטח נקי ומתחילים ללוש עד שהופך לחלק.

5 מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד למשך חצי שעה.

6 מחלקים את הבצק ל- 4 חתיכות ומתחילים לרדד את החתיכה הראשונה.

7 מעבירים את הבצק במכונת פסטה ביתית (מתחילים במספר הכי נמוך וממשיכים עד למספר 7 במכונה).

8 לוקחים את דף הפסטה שנוצר וחותכים בצורות של משולשים ארוכים בעזרת סכין חדה.

9 מפזרים קמח מעל הפסטה (על מנת למנוע מהפסטה להידבק) וחוזרים על הכנת הפסטה עם שאר הבצק הנותר.

10 מכניסים את הפסטה לבישול בסיר עם מים רותחים וממולחים למשך כ-2 דקות ,מסננים ומעבירים לקערה ומפזרים קצת שמן זית (על מנת למנוע מהפסטה להידבק).

אופן הכנת שברי גבינת העזים:

1 פורסים את רול גבינת העזים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.

2 טובלים את הפרוסות בחלבון ומעבירים לקערה עם הקצח. מרפדים את הגבינה בקצח מכל צדדיה.

3 מעבירים את הגבינה למחבת מחומם מראש עם שמן זית ומטגנים את הגבינה מכל צדדיה.

4 מעבירים לצלחת ומניחים בצד.

אופן הגשת המנה:

1 מעבירים את הפסטה לצלחת עמוקה ובין השכבות של הפסטה מפזרים כפות מרוטב הפסטו.

2 חותכים את פרוסות הגבינה לרבעים ומפזרים מעל הפסטה.

3 לסיום מפזרים קצת מגבינת הפרמזן.